M-Sport esitteli Fordin uuden R5-ralliauton (kuvat) – ”Parempi jokaisella osa-alueella”

Ford Fiesta R5
Ford Fiesta R5. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford julkisti perjantaina uuden kehitysversion Ford Fiesta R5 -ralliautostaan.

M-Sport on tehnyt tiivistä yhteistyötä Ford Motor Companyn kanssa, jotta uusi Fiesta ottaisi suorituskyvyssä harppauksen eteenpäin edeltäjästään.

Autossa on paranneltu muun muassa jousitusta, iskunvaimentimia ja geometriaa. Vaihdelaatikko on suunniteltu uusiksi, ja uuden voimanlähteen pitäisi parantaa ajettavuutta ja olla vasteajaltaan herkempi.

Auton suunnittelu ja kehittäminen alkoi tammikuussa 2018, ja ensimmäiset testit suoritettiin joulukuussa 2018. Sen jälkeen autoa on testannut kahdeksan eri kuljettajaa – muun muassa F1-tähti Valtteri Bottas – ja sillä on ajettu yhteensä 30 testipäivää erilaisissa olosuhteissa.

Ford Fiesta R5
Ford Fiesta R5. Kuva: M-Sport Ford

– Ford Fiesta R5 on menestynein ralliautomme kansainvälisesti. Se on erityinen auto M-Sportille, ja vaikka alkuperäiset autot voittavat yhä ralleja ja mestaruussarjoja ympäri maailman, olemme tehneet töitä sen eteen, että tämä uusi malli on parempi suorituskyvyltään jokaisella osa-alueella, M-Sportin johtaja Malcolm Wilson kertoo.

Ford Fiesta R5
Ford Fiesta R5. Kuva: M-Sport Ford

– Testiohjelmamme on ollut laajamittainen. Olemme kirjaimellisesti matkustaneet ympäri maailmaa, testanneet useilla eri alustoilla vaihtelevissa olosuhteissa, ja useat kuljettajat ovat olleet ratissa. Tämä auto on erittäin tärkeä meille, ja sen sopeutuvuus on elintärkeää sen menestykselle. Olen äärimmäisen ylpeä tästä projektista, Wilson lisää.

Ford Fiesta R5
Ford Fiesta R5. Kuva: M-Sport Ford

Fiesta R5 -auton debyytti nähdään heinäkuussa Belgiassa Ypres-rallissa, missä Eric Camilli ajaa Fiestaa VIP-autona. Uusi Fiesta tulee ensimmäisen kerran MM-erikoiskokeille elokuun alussa Suomen MM-rallissa.

Katso alta ennakko ensi viikolla ajettavasta Sardinian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,267049″ ap mute ]

Lue myös nämä