F-rallisarjan kesäkausi käyntiin legendaarisella erikoiskokeella

Joni Hiipakka vauhdissa Toivakka-rallissa vuonna 2017. Kuva: F-Rallisarja

F-rallisarjan kesäkauden ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina Toivakan ympäristössä.

Toivakka-rallissa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joilla on yhteispituutta 68 kilometriä. Ralli starttaa Suomen MM-rallin maisemissa, kun autokunnat hyökkäävät Ruuhimäen legendaarisiin hyppyihin. Ruuhimäen erikoiskoe tosin ajetaan eri suuntaan kuin MM-rallissa, mutta se ajetaan valtaosin samaa reittiä.

Kauden avauskilpailussa Hankasalmella voiton napannut Krister Sjölund lähtee kisaan yleisen klassikkoluokan kärjessä. Kuhmoisten osakilpailun voittanut Kalle Asikainen on luokassa toisena kolmen pisteen erolla.

– Tämä kesän ensimmäinen tulee aina liian nopeasti. Työkiireet keväisin ovat sellaiset, ettei juurikaan ehdi tekemään autolle mitään. Sen verran ehdin kokeilemaan, että kaikki pelaa. Onneksi sentään olen käynyt Ruuhimäessä ajamassa sprinttiä. Katsotaan sitten lauantaina, mihin rahkeet riittävät, Sjölund kertoo.

Joni Hiipakka otti maukkaan voiton kaksivetoisten nuottiluokassa talven toisessa osakilpailussa Kuhmoisissa. Luokkaa johtava Niko Mäkinen ei kilpaile Toivakassa, joten Hiipakka lähtee luokan ykkösautona matkaan numerolla 27.

– Odotan todella, että kilpailu pääsisi alkamaan. Viimeksi täräytettiin pohjat Ruuhimäessä, mutta jouduttiin keskeyttämään kakkosella, harmittaa vieläkin. Kevään kisa ja testit ovat päättyneet joka ainoa kerta teknisiin murheisiin. Nyt pitäisi kaiken olla kunnossa, joten luottavaisin mielin Toivakkaa kohti, Hiipakka sanoo.

Toivakka-rallin avaa nelivedon nuottiluokka. Ainoana pisteille kummassakin osakilpailussa on päässyt avauskilpailun voittaja Jari Puntanen Mitsubishi Lancer E5 -autollaan. Viime vuoden mestari ja Kuhmoisissa voiton ottanut Juha Koljonen lähtee matkaan luokkakakkosena. Sarjan vakiokuskeja kirittää viime vuoden SM3-luokan mestari Jaro Kinnunen, joka hankki keväällä Mitsubishi Lancer Evo 9:n.

Jaa uutinen