Marcus Grönholmin mestaruusvuosien pomo on kuollut – suomalaismestari muistelee lämmöllä ystäväänsä

Peugeot'n entinen rallipomo Corrado Provera on kuollut.
Corrado Provera
Corrado Provera. Kuva: Peugeot Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeot Sport ilmoitti Proveran poismenosta sunnuntai-iltana. Italialainen oli kuollessaan 82-vuotias.

Peugeot saavutti Proveran johdolla kolme rallin MM-sarjan valmistajien mestaruutta vuosina 2000-02. Lisäksi Marcus Grönholm ajoi Peugeot 206 WRC -autolla kuljettajien maailmanmestariksi vuosina 2000 ja 2002.

Grönholmille on jäänyt lämpimät muistot karismaattisesta italialaisesta.

– Muistan Corradon miehenä, joka oli aina halaamassa meitä. Hän oli mukava mies. Pidimme yhteyttä hänen lopetettuaan uransa ja lähettelimme viestejä. Emme kovin usein, mutta sain häneltä viestin aiemmin tänä vuonna, Grönholm sanoi Dirtfish-sivuston mukaan.

– Muistan sanoneeni vaimolleni, että meidän pitää mennä Ranskaan tapaamaan jälleen Corradoa. Elämä on niin kiireistä, joten sitä ajattelee, että sinne ehtii vielä mennä. Nyt se on liian myöhäistä. Olen pahoillani siitä. Se on surullista.

Grönholmin mukaan heidän työsuhteensa kehittyi ajan myötä ystävyydeksi. Miehet saattoivat ottaa sanallisesti yhteen, mutta pian tilanne taas normalisoitui.

– Olimme melko samanlaisia. Saatoimme kiihtyä nollasta sataan muutamassa millisekunnissa. Kävin välillä kuumana, kun auto ei toiminut, ja myös hän kävi kuumana työpöytänsä takana. Mutta hän halusi aina pitää kaikki tyytyväisinä, Grönholm muisteli.

Suomalaiskuljettajista myös Harri Rovanperä ajoi Proveran alaisuudessa Peugeot’lla vuosituhannen alussa.

– Minulla ei ollut koskaan mitään pahaa sanottavaa Corradosta. Hän oli hyvä mies. Hän oli tiimin bisnesmies – joskus hänen piti tehdä vaikeita päätöksiä, mutta hän teki ne parhaista syistä. Pidin hänestä ja tulimme aina hyvin toimeen, Rovanperä totesi.

– Kun hänet näki, hänellä oli aina havannalainen sikari – he olivat aina yhdessä. Hän suhtautui intohimoisesti talliin ja Peugeotiin. En tiedä, nähdäänkö enää koskaan hänen kaltaistaan tallipäällikköä. Muistan Corradon isona persoonana.

Lue myös nämä