Jos Verstappen ajoi historiallisen rallikisan – ennen kisan alkua kolisi kaiteeseen

Entinen F1-kuljettaja Jos Verstappen kilpaili viikonloppuna Espanjassa ajetussa La Nucia-rallissa.
Jos Verstappen
Jos Verstappen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verstappen ja hänen kartanlukijansa Renaud Jamoul sijoittuivat perjantaina ja lauantaina ajetussa kilpailussa yhdeksänneksi.

Kyseessä oli kaksikolle historiallinen ralli, sillä kaksikko kilpaili nyt ensi kertaa Espanjassa.

Erikoiskoekilometrejä kertyi yli 150 ja kisa ajettiin kokonaan asvaltilla. Verstappen osallistui ralliin Škoda Fabia RS Rally2-autolla.

– Tämä oli todella fantastinen ralli ajaa ja taso oli todella korkea, Verstappen sanoi verkkosivuillaan.

– Olen tyytyväinen täällä oppimaani ja tulokseen etenkin sen vuoksi, että en tuntenut etukäteen näitä erikoiskokeita. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja yhteistyö Reunaudin kanssa toimi. Auto oli jälleen loistava, Verstappen hehkutti.

Ennen kisan alkua Verstappenilla oli kuitenkin pieni tilanne, kun hän ajoi rallia edeltäneissä testeissä kaiteeseen. Verstappen ja kartturi Jamoul selvisivät ulosajosta onneksi ehjin nahoin, mutta varsinkin auton etupäähän tuli sen verran isot vauriot, että testipäivä päättyi siihen.

Rallin voitti espanjalainen José Antonio Suárez yhdessä kartanlukijansa Alberto Inglesias Pinin kanssa. Hän ajoi niin ikään Skoda Fabia Rally2-autolla. Maanmies Jan Solans jäi Hyundai Rally2-autolla 9,5 sekunnin päähän.

Jos Verstappen ajoi edellisen kerran syyskuussa Itä-Belgian rallissa ja nappasi tuolloin ensimmäisen voittonsa Belgian rallisarjan yleiskilpailusta. Se oli hänen ralliuransa tähän mennessä kovin saavutus.

Formula ykkösissä hän ajoi 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Hänen poikansa Max Verstappen varmisti aiemmin tänä vuonna jo kolmannen perättäisen formula ykkösten maailmanmestaruutensa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat