Marcus Grönholmilta virallinen lausunto – suomalaislegenda avautui ”sensaationhakuisesta uutisoinnista”

Marcus Grönholmin ja Jari Huttusen välinen yhteistyö nousi otsikoihin tällä viikolla.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Iltalehti uutisoi torstaina, ettei rallimestari Grönholm jatka enää Huttusen managerina. Grönholm kertoi artikkelissa, että hän on laittanut satojatuhansia euroja omaa rahaa Huttusen ralliprojektiin, mutta enää hän ei aio rahoittaa suojattinsa kilpailemista.

Ilta-Sanomat julkaisi puolestaan perjantaina jutun samasta aiheesta. IS:n artikkelissa Grönholm kuitenkin sanoi, että Huttusen kanssa on edelleen yhteistyösopimuspaperi voimassa.

Myöhemmin perjantaina Grönholm avasi tilannetta tarkemmin tiedotteessaan, joka oli osoitettu GRX Managementin osakkaille.

Grönholmin mukaan Iltalehden ja Ilta-Sanomien jutut olivat ”lievästi sanoen sensaationhakuisia”.

– Jari on edelleen GRX Managementin kuljettaja, jonka ralliuralle totta kai toivon jatkoa ja mikäli uusia rahoittajia löytyy, autan häntä jatkossakin. Valitettavasti tilanne Jarin suhteen on jo koko vuoden ajan ollut se, että nykyisiltä WRC-talleilta saamani viestit Jarista ovat olleet yhteneväisiä: hän ei ole yhdenkään tallin tulevaisuuden suunnitelmissa, Grönholm selvittää.

– Kysymys ei ole siitä, miten asioista neuvotellaan tai on neuvoteltu. Saamani viestit ovat olleet selkeät.

Grönholm yritti tukea Huttusta kohti rallimaailman huippua. Huttunen pääsi jo kolkuttelemaan WRC-tallien ovia, mutta paikkaa ei koskaan avautunut.

Huttunen saavutti Hyundailla WRC3-luokan mestaruuden kaudella 2020. Kauden 2021 lopussa Huttunen jätti Hyundain ja kilpaili viime kaudella M-Sportin Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa.

Lisäksi Huttuselle hankittiin M-Sportin Ford Puma Rally1 -auto käyttöön viime vuoden Suomen MM-ralliin, mutta teknisten murheiden vuoksi kiuruvetinen ei pystynyt antamaan näyttöjä.

Grönholm kertoo lausunnossaan, ettei hän käytä enää omia rahojaan Huttusen ralliuran rahoittamiseen.

– Yhteistyösopimuksemme on yhä voimassa, jos löydämme jostain uusia rahoittajia. Toivon käännettä asiaan, mutta tilanne juuri tällä hetkellä näyttää Jarin kohdalla erittäin huonolta.

– Olen itsekin tehnyt yhteistyömme aikana virheitä, ja yksi niistä oli näin jälkikäteen ajateltuna Hyundaille siirtyminen. Kysymyksessä oli tehdastalli ja kaikki kuulosti hyvältä, mutta se oli virhe, josta syytän vain itseäni. Se sopimus vei Jarin ralliuraa taaksepäin.

Grönholm painottaa, että Huttunen on lahjakas kuljettaja.

– Hän on sen jo monet kerrat näyttänyt. Jarilta löytyy vauhtia millä tasolla tahansa, mutta isossa kuvassa palaset tehdastallien suuntaan eivät vain loksahtaneet eivätkä enää loksahda kohdilleen.

Huttunen kilpaili tänä vuonna rallin SM-sarjassa, jonka loppupisteissä hän sijoittui toiseksi. Lisäksi hän ajoi Ruotsin ja Suomen MM-ralleissa, mutta hän joutui keskeyttämään kummassakin kilpailussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat