Mänty hakee revanssia Asunmaasta – ”Pääsemme vetämään kunnon kisaa”

Marko Mänty
Marko Mänty. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marko Mänty on valmistautunut huolella tulevan lauantain SM-ralliin, joka ajetaan Uudessakaupungissa.

Kauhajokelainen Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä hakivat viimeiset viritykset SM-osakilpailuun viime viikonloppuna Pohjanmaa-rallin kahdeksalta erikoiskokeelta. Parivaljakko sijoittui yleiskilpailussa kolmanneksi.

– Pohjanmaa lähti matkaan mukavasti, mutta ensimmäisen kisapäivän viimeisellä pätkällä teimme turhan lenkin pellon kautta. Pimeän aikaan ajetulla pätkällä lisävalojen suuntaus oli pielessä. En nähnyt tietä oikein ja kun vauhtia oli siihen kohtaan liikaa, oli pakko laskea suoraan pellolle. Kesti melkein minuutin ennen kuin löysimme liittymän takaisin tielle. Kisan voittohaaveet jäivät sinne pellolle, Mänty kertaa tiedotteessaan.

Pohjanmaa-rallin toisena kisapäivänä Mänty päästeli kolme pohja-aikaa neljällä erikoiskokeella.

– Kun unohdetaan tuo pellolla käynti, niin Pohjanmaa-rallista jäi hyvä maku. Ajoimme koko kisan läpi samoilla renkailla. Sijoituksella ei ollut merkitystä. Saimme auton hyviin säätöihin Uudenkaupungin rallia varten.

– Nyt kun auto on Pohjanmaan jäljiltä huollettu, niin oikein innolla odotan, että pääsemme vetäisemään Uudessakaupungissa kunnon kisaa.

Yhden päivän aikana ajettavan SM-rallin erikoiskokeet ovat Männyn mieleen. Siitä ja vähän muistakin syistä Mänty pitää Uudenkaupungin SM-rallista.

– Olen aina tykännyt Uudenkaupungin ralliteistä. Yleensä kun olen maaliin saakka selvinnyt, olen voittanut siellä. Silloin kun tekniikka on jättänyt reitin varrelle, se on tainnut poikkeuksetta tapahtua johtopaikalta.

Asunmaan Teemu voitti Pohjanmaan kisan. Otetaan Teemusta revanssia ja kun otetaan mukaan kaikki muut nelikkokuskit, niin eiköhän me saada lauantaina aikaiseksi oikein mahtava SM-ralli, Mänty virittelee.

Lue myös nämä