Teemu Asunmaalla mahdollisuus puhaltaa peli poikki

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa vauhdissa Suomen MM-rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK Sports Oy
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kolmen kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy lauantaina, kun kuudes ja samalla kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan Uudenkaupungin ympäristössä.

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen lähtevät SM-sarjan loppuratkaisuihin SM1-luokan pistejohdossa. Asunmaa ajoi kesätauon aikana rallia MM-tasolla Jyväskylässä, kutsukilpailun Liettuassa sekä viime viikonloppuna Pohjanmaa-rallin Seinäjoella, mistä saaliiksi tuli yleiskilpailun voiton lisäksi arvokkaita testikilometrejä Uudenkaupungin SM-rallia varten.

– Kokeiltiin paria erilaista rengasta ja niistä saatiin infoa jatkoa ajatellen. Eihän se vauhti noissa kisoissa ole sellaista, mitä se on SM-sarjassa, mutta onhan se aina hyvää nuottitreeniä, ja saatiin testattua muutamia asioita, Asunmaa kertoo tiedotteessaan.

SM-sarjan loppupisteisiin lasketaan mukaan kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viisi parasta tulosta sekä Tampereella ajettavan kauden päätösosakilpailun pisteet, jotka jaetaan 1,5-kertaisina. SM1-luokan kärkikolmikosta kaikilla, Asunmaalla, Juha Salolla sekä Marko Männyllä, on pisteissä yksi nollakisa kuluvalta kaudelta ennen Uudenkaupungin osakilpailua, joten pisteisiin ei tule kärkikuskien osalta muutosta.

Asunmaan pistejohto Saloon nähden on viiden osakilpailun jälkeen 26 pistettä, joten hänellä on teoreettinen mahdollisuus sinetöidä mestaruutensa jo Uudessakaupungissa. Vaikka piste-erot takana tuleviin ovat varsin suuret tässä vaiheessa kautta, Asunmaa ei ole sen suuremmin miettinyt taktiikkaa jäljellä oleviin osakilpailuihin.

– Mikään pakkohan ei tietysti ole voittaa, mutta maaliinhan ne on ajettava, niin kyllä se taktiikka on aika lailla siinä. Riippuu myös paljon siitä, miten kisa lähtee käyntiin. Jos ei voitosta pystytä ajamaan, niin sitten se varmaan menee jonkun sijan säilyttämiseksi. Jos lähtee niin, että pystytään ajamaan voitosta, sitten ajetaan voitosta, Asunmaa linjaa.

Kahdeksan erikoiskoetta sisältävä Uudenkaupungin SM-ralli ajetaan lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat