Toyotan WRC-tallin uudet japanilaissuojatit saivat tulikasteensa – ”Tämä oli ensimmäinen ralli elämässäni!”

Toyotan uuden sukupolven japanilaislupaukset saivat tulikasteensa rallin SM-sarjassa viime viikonloppuna.
Takumi Matsushita
Takumi Matsushita. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niin kutsuttu kolmas sukupolvi ajoi ensimmäisen varsinaisen rallinsa, kun alla oli Renault Clio Rally4 ja luokkana SM3 rallin SM-osakilpailussa Seinäjoella. Debyytti sujui kaiken kaikkiaan mallikkaasti, sillä sekä Shotaro Goto että Takumi Matsushita ajoivat kaikki erikoiskokeet läpi ja selvisivät maaliin saakka.

Matsushita oli lopulta SM3-luokassa kahdeksas. Eroa luokan voittaneeseen Tuukka Kauppiseen tuli yhdeksän erikoiskokeen aikana kolme ja puoli minuuttia. Goto tuli maaliin luokan yhdeksäntenä puoli minuuttia maanmiehensä perässä.

– Ralli ei ollut helppo, mutta olin onnellinen, että pääsin maaliin. Se oli kuitenkin pääasia. Mielestäni ajoin riittävän varman päälle. Kaikkein vaikeinta oli löytää oikea jarrupaikka pitkän suoran jälkeen, kun mutkaa ei näe, 24-vuotias Matsushita sanoi.

– Varsinkin ensimmäisenä ajopäivänä olin ongelmissa tuon kanssa, mutta toisena päivänä fiilis oli jo parempi jarrutuksissa. Myös auton suhteen tuntui paremmalta kuten myös nuotteihin sain lisää luottoa.

Shotaro Goton tyylinäyte Pohjanmaan SM-rallista. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Samoin ajatuksin saapui rallin maaliin myös 22-vuotias Goto.

– Tämä oli ensimmäinen ralli elämässäni! Oli mielettömän hauskaa ja opettavaista. Oli todella upeaa, että pääsin maaliin vahingoittamatta autoa. Uskon, että sain paljon kokemusta vaihtelevista olosuhteista, sillä välillä satoi todella rajusti ja urat olivat isoja. Myös mutaa oli tiellä, Goto hehkutti.

– Isoin haaste oli olla tarpeeksi rohkea ja välillä nuottini olivat liian varovaisia. Minusta kehityin hyvin kisan aikana, minkä voi nähdä aikaeroista kärkeen. Nyt tiedän paremmin, mikä rallissa on tärkeää.

Japanilaiskuskien valmentaja, entinen WRC-tähti Mikko Hirvonen oli näkemästään tyytyväinen. Kyseessä oli kuitenkin molemman japanilaiskuljettajan ensimmäinen kunnollinen ralli.

– Minusta se oli hyvä avauskisa sekä Takumille että Shotarolle. Olemme erittäin tyytyväisiä. Ainoa asia, mitä pyysimme, oli päästä ralli maaliin. Sen he myös tekivät ilman mitään ongelmia tai virheitä, Hirvonen myhäili.

– Vertasimme heidän aikojansa luokan kärkikuskeihin, jotka ovat ajaneet Suomessa jo vuosia. Aikaerot olivat mielestäni aika lupaavia ottaen huomioon, että pojat ajoivat ensimmäistä kertaa. He hallitsivat paineet hienosti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Sekä Goto että Matsushita jatkavat kauttaan HYAcenter-rallissa heinäkuun 26.-27. päivä. Kisa ajetaan perinteikkäillä pikataipaleilla ja toimii monelle kuskille valmistautumisena Suomen MM-ralliin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat