Löytyykö rallin MM-sarjan pelastaja Italiasta?

Teemu Suninen
M-Sport Fordin Teemu Suninen vauhdissa Sardinian MM-rallissa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardiniasta saattaa tulla rallin MM-sarja pelastaja tällä kaudella. Asiasta uutisoi espanjalaislehti Diario AS nettisivuillaan.

Rallin MM-sarja on ottanut runtua viime päivinä. Torstaina vahvistui Uuden-Seelannin MM-rallin peruuntuminen, ja päivää aiemmin oli tullut tieto Suomen MM-rallin perumisesta.

Lue myös: Rallin MM-sarja typistyi entisestään – missä voidaan vielä ajaa?

Alkukaudella ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen pandemian aiheuttamaa taukoa. Sarja säilyttää MM-statuksen, mikäli loppukaudella pystytään ajamaan vielä neljä rallia.

Koronavirus on perunut kaikkiaan neljä osakilpailua ja kahta rallia on siirretty. Toinen siirretyistä kisoista on Sardinian ralli, jonka järjestäjät etsivät parhaillaan uutta ajankohtaa kilpailulle. AS-lehden mukaan Italian osakilpailun järjestäjät ovat viimeistelemässä kilpailun siirtoa lokakuulle.

Lue myös: Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa

Koronavirus on kohdellut kovalla kädellä Italiaa, mutta saapasmaassa on jo julkaistu suunnitelmat, kuinka kansallisia autourheilusarjoja voidaan jatkaa tällä kaudella. Esimerkiksi Rooman EM-ralli on tarkoitus viedä läpi jo heinäkuussa erityisjärjestelyin.

MM-kalenterissa alkuperäisillä paikoillaan on enää neljä rallia: Turkki, Saksa, Wales ja Japani. Jokaisen loppukauden kilpailun yllä on kysymysmerkkejä, joten mahdollista on, että Sardinian ralli toteutuessaan voi taata sarjalle MM-arvon.

Seuraava osakilpailu on määrä ajaa Turkissa syyskuun loppupuolella.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – antoi karun arvion rallin MM-sarjasta

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Rallin MM-sarjan kalenteri

Lue myös nämä