Quantcast

Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa

Thierry Neuville
Edellinen MM-ralli ajettiin Meksikossa maaliskuussa. Kuvassa Hyundain Thierry Neuville vauhdissa. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronavirus on runnellut kovalla kädellä myös rallin MM-sarjaa. Vaarana on, ettei tällä kaudella ajeta enää yhtäkään MM-osakilpailua.

Keskiviikkona tuli tieto Suomen MM-rallin peruuntumisesta, ja torstaina Uuden-Seelannin MM-rallin järjestäjät vahvistivat, että kisa jää tältä vuodelta väliin.

– Me kaikki odotimme innoissamme Uuden-Seelannin paluuta MM-kalenteriin ja olemme luonnollisesti pettyneitä, ettemme pääse sinne tänä vuonna, Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallijohtaja Yves Matton kertoi.

Lue myös: Rallin MM-sarja typistyi entisestään – missä voidaan vielä ajaa?

Tältä vuodelta on peruttu jo neljä osakilpailua ja kahta kisaa on siirretty. Alkuperäisillä paikoillaan kalenterissa on enää neljä rallia: Turkki, Saksa, Wales ja Japani.

Rallin MM-sarjan tilanne on tukala. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ja matkustusrajoitukset pistävät kaikki loppukauden rallit vaakalaudalle.

Lue myös: Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – antoi karun arvion rallin MM-sarjasta

MM-kausi pääsee jatkumaan aikaisintaan syyskuun loppupuolella Turkissa.

– FIA, MM-sarjan promootioyhtiö ja yksittäiset kisajärjestäjät tekevät edelleen tiivistä yhteistyötä, jotta loppukauden kalenteria pystytään viemään eteenpäin. Kun kaikki vaihtoehdot on käyty läpi, vahvistamme kalenterin lopullisen muodon loppukauden osalta, promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla sanoi.

Rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen pandemian aiheuttamaa taukoa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Rallin MM-sarjan kalenteri

Lue myös nämä

  • Uusimmat