Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – antoi karun arvion rallin MM-sarjasta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin peruuntuminen oli kova takaisku Jari-Matti Latvalalle, jonka oli tarkoitus antaa näyttöjä kotikilpailussaan elokuussa.

Latvala jäi viime kauden päätteeksi ilman tehdastallipaikkaa, mutta hän päätti ajaa tänä vuonna yksittäisiä kilpailuja Toyota Yaris WRC -autolla. Latvala oli mukana Ruotsin MM-rallissa, jossa hänen kisansa päättyi teknisestä viasta johtuneeseen keskeytykseen.

Latvalalla oli kovat odotukset Suomen MM-rallia kohtaan, mutta koronavirus tuli ja pilasi tuurilaisen suunnitelmat. Suomen MM-rallin järjestäjät vahvistivat keskiviikkona, että kilpailu jää tänä vuonna ajamatta pandemian vuoksi.

– Olen pettynyt, totta kai. Ei siitä pääse mihinkään, Latvala myöntää suoraan Rallit.fille.

– Osasin ehkä odottaa, että tämä on tulossa. Yli 500 hengen tapahtumat oli kielletty heinäkuun loppuun saakka, joten oli aika vaikeaa nähdä, että siitä viikko eteenpäin saisi olla kymmenien tuhansien ihmisten tapahtuma, Latvala lisää.

Lue myös: Paha takaisku! Suomen MM-rallia ei ajeta tänä vuonna

Suomen hallituksen on määrä tehdä ensi viikolla linjauksia koskien loppukesän yleisötapahtumia. Suomen MM-rallin järjestävä AKK vihelsi kuitenkin tässä vaiheessa pelin poikki.

– Nostan hattua, että AKK tekee päätöksen nyt ja näin nopeasti. Silloin kaikki säästävät kustannuksissa, Latvala sanoo.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen pandemian puhkeamista. Sittemmin kolme osakilpailua on peruttu – Suomen lisäksi saman kohtalon ovat kohdanneet Portugalin ja Kenian osakilpailut. Lisäksi Argentiinan ja Sardinian ralleja on siirretty, ja todennäköisesti Argentiina jää kokonaan ajamatta.

Seuraavana pudotusuhan alla on Uuden-Seelannin osakilpailu, joka on ohjelmassa syyskuun alussa. Huhujen mukaan Uuden-Seelannin ralli perutaan, mutta asiasta ei ole vielä tiedotettu virallisesti.

Latvala antaa karun arvion rallin MM-sarjan tilanteesta.

– Suomen MM-rallissa on aivan huippujärjestelyt, ja jos täällä ei pystytä ajamaan, niin en tiedä, mitä kilpailuja enää loppuvuodesta pystytään ajamaan. Mielestäni mahdollisuudet MM-rallien ajamiseen tänä vuonna alkavat olla aika pienet, Latvala toteaa.

– Ralli on lajina kallis ja siihen tarvitaan yleisöä. Ralli ei ole kuin formula ykköset, jossa tv-yhtiöt maksavat oikeuksista. Ralleissa pitää olla yleisöä, jotta ne voidaan järjestää. Ralli järjestetään joko kunnolla tai ei ollenkaan, suomalaiskuski tiedostaa.

Lue myös: Koronapandemia typistämässä myös rallin MM-sarjan ensi kauden – ”Ei olisi yllätys”

Lue myös nämä