Quantcast

Virossa huima rallisuunnitelma – kilpailun yllä lukuisia kysymysmerkkejä

Ott Tänak
Ott Tänak tähditti Rally Estoniaa viime kesänä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron autourheiluliiton suunnitelmissa on järjestää kansainvälisen tason kilpailu heinäkuun loppupuolella. Kilpailun alkuun on aikaa seitsemän viikkoa, mutta kisan suunnitelmat ovat yhä auki.

Yhdysvaltalaisen ajokoulun ja rallimedian nimeä kantava DirtFish-ralli on määrä järjestää 24.-25. heinäkuuta. Hyundain WRC-kuljettaja ja hallitseva maailmanmestari Ott Tänak on puolestaan pestattu kilpailun keulakuvaksi.

Viron autourheiluliitto tiedotti kisan järjestämisestä toukokuun puolivälissä ja kertoi samalla, että Otepään ympäristössä ajettavaan ralliin yritetään houkutella WRC-kuljettajia ”uudella formaatilla”. Siitä ei ole toistaiseksi tietoa, mitä uudella formaatilla tarkoitetaan.

Lue myös: Viron unelma ”WRC-rallista” toteutumassa heinäkuussa – Ott Tänak ryhtyi tukijaksi

– Järjestämme rallin omasta budjetistamme, joten toivomme, että tapahtuma on onnistunut ja tuo lisätuloja liitolle, Viron autourheiluliiton tuore puheenjohtaja Janis Kaal kertoi vedonlyöntiyhtiö Betsafen podcastissa.

Rallin budjetista ei ole tarkempaa tietoa, ja myös kilpailureitti on yhä mysteeri.

– Tapahtuman järjestäminen on erittäin vaikeaa, koska emme tiedä, voidaanko yleisöä päästää erikoiskokeille ja voivatko ulkomaalaiset vieraat saapua kilpailuun, Kaal totesi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Kaalin mukaan yksikään WRC-tiimi ei ole vielä vahvistanut tuloaan ralliin. Liitto ei ole myöskään sopinut kilpailun järjestämisestä kuntien ja tienomistajien kanssa.

Järjestäjillä ei ole tietoa kilpailuun osallistujista. Kaalin mukaan osallistujien määrää todennäköisesti rajoitetaan ja ralli ajettaneen tiiviillä aikataululla yhdessä päivässä.

Otepään ympäristössä on perinteisesti järjestetty suosittu Estonia-ralli kesäisin. Tämän vuoden Rally Estonia peruuntui jo talvella, kun rallijärjestäjät ajautuivat kiistaan maan autourheiluliiton kanssa kisan järjestämismaksusta.

Lue myös: Rallin MM-sarja typistyi entisestään – missä voidaan vielä ajaa?

Lue myös: Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa

Lue myös: Jari-Matti Latvalalle iso pettymys – antoi karun arvion rallin MM-sarjasta

Lue myös nämä

  • Uusimmat