Kalle Rovanperä pokkasi palkinnon Urheilugaalassa – ”En odottanut, että saan tämän”

Vuoden nuori urheilija Kalle Rovanperä. Kuva: Urheilugaala/Sanni Kurki

Rallin suomalainen superlupaus Kalle Rovanperä palkittiin Vuoden nuorena urheilijana torstaina järjestettävässä Urheilugaalassa.

Rovanperä, 18, pääsi viime kaudeksi Skoda Motorsport -tehdastiimin kuljettajaksi. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pokkasivat MM-sarjan WRC2-luokan yhteispisteissä kolmostilan. Rovanperä otti kauden aikana kaksi luokkavoittoa MM-sarjassa ja osoitti kuuluvansa rallimaailman huipulle.

– En odottanut, että saan tämän palkinnon. Todella hienoa ja olen kiitollinen tästä, Rovanperä sanoi vastaanotettuaan Vuoden nuoren urheilijan pystin.

– Tästä ei voi oikeastaan kuin parantaa. Lähdetään tänä vuonna tekemään vielä parempaa työtä kuin viime vuonna. Toivotaan, että pystytään parantamaan. Kiitokset tästä palkinnosta ja kiitokset kaikille taustatukijoille ja meidän avustajille, Rovanperä päätti.

Aiemmin Vuoden nuoren urheilijan palkinnon ovat saaneet muun muassa koripalloilija Lauri Markkanen ja jääkiekkoilija Patrik Laine.

Rovanperä kilpailee tälläkin kaudella Skodan tehdastiimissä. Ensi viikolla ajettavaan Monte Carlon MM-ralliin hän starttaa kuitenkin Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tallin Skoda Fabia R5 -autolla.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja