Kalle Rovanperän kartturi ylistää: ”Järkyttävä kehitysaskel on tapahtunut”

Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä
Jonne Halttunen, Kalle Rovanperä ja Harri Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 18-vuotias Kalle Rovanperä on noussut raketin lailla rallin kirkkaimmalle huipulle. Kaudella 2018 nuori keskisuomalainen kruunasi hypetyksen voittamalla kaksi kisaa WRC2-luokassa.

Kaudeksi 2018 Rovanperän rinnalle tuli aiemmin Suomen mestari Teemu Asunmaan rinnalta tunnettu Jonne Halttunen. Vielä kesällä 2018 Halttunen koki, että suomalaiskomeetan nuotinlukutaidossa riittää parannettavaa. Nyt Halttunen ylistää Rovanperän oppimiskykyä.

– Järkyttävä kehitysaskel on tapahtunut, todella massiivinen. Siitä olen itsekin todella positiivisesti yllättynyt. Kallen uusien asioiden omaksuminen, ei pelkästään rallissa, vaan myös sen ulkopuolella, on todella uskomatonta. Se on hänelle aika hieno rikkaus tässä lajissa juuri nyt, Halttunen hehkutti Rallit.fille AKK:n Mestareiden illassa.

– Totta kai siinäkin (nuotituksessa) riittää vielä kehitettävää , mutta jos vertaa vaikka vuoden taakse, niin tosi iso steppi on otettu eteenpäin.

Rovanperän ja Halttusen kisakalenteri on kiireinen, mutta lyhyen talviloman aikana kaksikko on yrittänyt nollata tilanteen.

– Kallen kanssa on molemmat yritetty pitää rallista vapaata, ettei se mene liian rajuksi sitten kisakauden aikana, Halttunen totesi.

– Tämä on jopa vähän ahistavampi tilanne, kun ei ollakaan koko ajan menossa johonkin. Kieltämättä tulee tylsäksi olla kotona, kartanlukija naureskeli.

Kaudella 2018 Rovanperä ja Halttunen saalistivat WRC2-luokassa pronssia. Nyt suuri yleisö odottaa sitä kirkkainta mitalia, kunnes ehkä vuonna 2020 kaksikko nähdään jo WRC-auton ohjaamossa.

– Ei me kumpikaan oteta stressiä siitä (mestaruudesta). Kallen ja meidän kummankin tekeminen on varmasti kovalla tasolla. Se riittää, mihin se riittää. Tavoite on edelleen kehittyä, Halttunen korosti.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat