Nasser Al-Attiyah ajoi Dakar-rallin voittoon – Sebastien Loeb kolmas

Matthieu Baumel ja Nasser Al-Attiyah. Kuva: DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Qatarilainen Nasser Al-Attiyah on voittanut vuoden 2019 Dakar-rallin. Al-Attiyhille voitto oli klassikkokilpailussa uran kolmas.

Tällä kertaa Al-Attiyah selvitti maratonkisan haasteet voittajana Toyota Hiluxilla. Kyseessä on Toyotan ensimmäinen Dakar-voitto. Al-Attiyah on vienyt kisan nimiinsä myös vuonna 2011 Volkswagenilla ja neljä vuotta myöhemmin Minillä.

– Tämä on fantastista. Olen erittäin ylpeä tiimistä. Haluan tulla takaisin taas ensi vuonna. Tämä on todella rankka kisa. Pitää olla koko ajan vahva ja viisas, Al-Attiyah tunnelmoi voiton jälkeen kisajärjestäjän haastattelussa.

– Johdimme kisaa alusta saakka ja nyt olemme maalissa kolminkertaisena Dakarin voittajina. Olen hyvin onnellinen.

Al-Attiyahin kartanlukijana kisassa toimi ranskalainen Matthieu Baumel. Toiseksi rallissa sijoittui espanjalainen Mini-kuski Nani Roma, joka jäi voittajasta yli 46 minuuttia.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb oli kartanlukijansa Daniel Elenan kanssa kolmas liki kaksi tuntia kärkeä perässä. Loeb ajoi neljä etappivoittoa, mutta lukuisat tekniset murheet pilasivat voittohaaveet.

Neljänneksi kymmenen päivää kestäneessä kisassa sijoittui Minin Jakub Przygonski ennen tallikaveriaan Cyril Despresiä ja Fordin Martin Prokopia.

Dakar-rallin lopputulokset:
 1. Nasser Al-Attiyah  Toyota 34.38.14
 2. Nani Roma      Mini   +46.42
 3. Sebastien Loeb    Peugeot +1.54,18
 4. Jakub Przygonski   Mini  +2.28,31
 5. Cyril Despres    Mini  +2.48,43
 6. Martin Prokop    Ford  +3.19,02
 7. Yazeed Al-Rajhi   Mini  +4.30,56
 8. Igor Garafulic    Mini  +7.57,58
 9. Giniel de Villiers  Toyota +7.59,16
10. Ronan Chabot     Toyota +8.09,58

Lue myös nämä

 • Uusimmat