Kalle Rovanperä kertoi osa-aikasuudestaan – näin suomalaismestarin elämä on muuttunut

Toyotan Kalle Rovanperä ajaa tällä kaudella vain puolikkaan MM-sarjan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä aloittaa kautensa ensi viikolla Ruotsin MM-rallista. Rentoutunut suomalainen lähtee ajamaan jokaisen rallin voitosta, eikä mieti mitään muuta. Nyt ei tarvitse.

– En nyt ainakaan alkuun. Katsotaan nyt sitten kun kausi menee pidemmälle, että alkaako siinä miettimään jotain kokonaisuutta, mutta kyllä sen mukaan mennään, että yritetään ajaa maksimitulos joka kisassa ja tiimille mahdollisimman paljon pisteitä tiimien mestaruustaisteluun, Rovanperä suunnitteli.

– Me ollaan toivottavasti tänä vuonna isossa roolissa, että saataisiin tuotua niistä kisoista, missä ajetaan mahdollisimman paljon pisteitä tiimille. Sehän olisi hyvä asia, Rovanperä jatkoi.

Rovanperä ei ajanut rallin MM-sarjakauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Sen sijaan hän kävi muun muassa pilkillä. Millä tavalla tämä osa-aikaisuus on nyt konkretisoitunut?

– Ei mitenkään ihmeellisesti, Rovanperä väitti.

– Se oli ihan rentoa. Pääsi tekemään omia juttuja, eikä ollut nyt ihan hirveä hinku sinne autoon kuitenkaan. Olihan se nyt ihan makea fiilis siellä pätkillä ja aina sitä vähän mietti itsekin, että olisi ollut kiva olla ajamassa, mutta aika nopeasti se sitten unohtui, kun pääsi nautiskelemaan omasta ajasta niin sanotusti, Rovanperä jatkoi.

Rovanperä on kuitenkin huomannut selkeän muutoksen itsessään – tai ainakin muut ovat huomanneet. MM-kausi ja mestaruudesta ajaminen on henkisesti raskas kokemus, mutta nyt tuo kaikki paine on poissa.

– Joo, kyllä se tuntuu ja se on ihan mukavaa, Rovanperä kertoi.

– Ainakin lähellä olevat ihmiset ovat sanoneet, että olemus on muuttunut aika paljon, kun ei ole koko ajan ihan niin stressaantunut ja ärsyynny niin helposti. Olen kuulemma rennompi.

Sehän kuulostaa hyvältä. Eikös rentona saa yleensä myös ne parhaat tulokset?

– Niinhän sitä sanotaan. Toivotaan, että se tänä vuonna myös näkyy noissa kisoissa, Rovanperä naurahti.

Lue myös: Kalle Rovanperällä yksi selkeä toive kauden avaukseen – suomalainen jakoi myös pientä kritiikkiä

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä

  • Uusimmat