Kalle Rovanperällä yksi selkeä toive kauden avaukseen – suomalainen jakoi myös pientä kritiikkiä

Toyotan Kalle Rovanperä aloittaa rallin MM-sarjakautensa ensi viikolla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ja hänen kartanlukijansa Jonne Halttunen avaavat kautensa Ruotsin MM-rallista. Perinteinen kisa starttaa torstaina.

Rovanperä sai arvokasta kokemusta lumirallista jo helmikuun alussa ajetusta Tunturirallista. Suomalaisen vauhti oli hyvin kohdallaan, vaikka ihan maalin asti ei päästykään. MM-kauden avausta Rovanperä odottaa jo innolla.

– Hyvillä fiiliksillä! Ruotsi on yleensä hieno ralli ja nyt on toivottavasti sellaiset kelit, että päästään lähtemään hyvältä lähtöpaikalta. Toivon mukaan päästään lähtemään vähän sieltä taaempaa. Hyvä fiilis on lähteä ajamaan taas kunnolla kilpaa. Toivottavasti saadaan vehkeet iskuun niin sanotusti, että meidän tiimi olisi siellä vahvoilla. Sittenhän siitä tulee varmasti ihan hyvä kisa meille, Rovanperä ennakoi Rallit.fille.

Rovanperä ajaa tällä kaudella vain puolikkaan MM-sarjan. Oliko se alusta lähtien ihan selvää, että kausi alkaa Ruotsista?

– Kyllä se aika selvää oli, Rovanperä sanoi.

Ruotsi on nopea lumikilpailu ja se on aina maistunut Rovanperälle.

– Kyllä se on aina sopinut mulle hyvin. Sieltä on tullut hyviä tuloksia ja lumella on nyt aina ollut hyvä vauhti niin sanotusti. Sellaisia kisoja kannattaa ajella, missä on vahvoilla. On itselle vähän helpompaa sitten, Rovanperä kertoi.

Ruotsin ralli järjestettiin vuoteen 2020 saakka Karlstadin ja Torsbyn ympäristössä. Sen jälkeen kisa siirtyi Pohjois-Ruotsiin ja Uumajan alueelle. Näin on voitu varmistua siitä, että kauden ainoa talviralli voidaan todella ajaa talvisissa olosuhteissa. Siirrossa on Rovanperän mukaan ollut sekä hyviä että huonoja puolia.

– Kyllähän Uumajassakin on ollut sitä, että on ollut vähän liian nopeita osuuksia. Lumen takiahan sinne ylös (pohjoiseen) piti mennä. Sanoisin, että ei ne tiestöt ehkä niin hyviä ole kuin siellä alhaalla, mutta on siellä myös tosi hienoja osuuksia. Kaikki eivät ehkä niin hienoja osuuksia ole, mutta osa pätkistä on tosi hienoja, Rovanperä pohti.

Rovanperällä on Ruotsissa vain ja ainoastaan yksi tavoite.

– Kyllähän se aika selvää on, että kun ei mistään sarjapisteistä ajeta ja pitäisi olla aika hyvät saumat, niin totta kai me yritämme lähteä voitosta ajamaan, suomalainen sanoi painokkaasti.

Lue myös: Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi avaavat urakkansa! Tämä kaikki sinun pitää tietää Ruotsin MM-rallista

Lue myös nämä