Ranskalaistähti sanoo oppineensa läksynsä viime vuodesta – tallipomolla kova luotto

M-Sportin Adrien Fourmaux sanoo olevansa nyt valmiimpi valloittamaan rallin MM-sarjan pääluokan.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen saa tällä kaudella ison tilaisuuden, kun hän ajaa täyden kauden M-Sportin Ford Puma Rally1-autolla MM-sarjassa.

Fourmaux ajoi jo kaudella 2022 täyden kauden MM-sarjan pääluokassa, mutta vielä tuolloin hän teki liikaa virheitä. Tämän seurauksena hän haki viime kaudella vauhtia alemmasta luokasta ja se kannatti.

Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Fourmaux sijoittui yleiskilpailussa viidenneksi.

– Saimme rakennettua hyvän rallin siellä, Fourmaux sanoi Dirtfishille.

– Saimme rakennettua hyvän alustan mennä eteenpäin. Perjantaina ajoimme hyviä aikoja, lauantai oli ihan hyvä ja sunnuntaina meidän piti puskea pitääksemme viidennen sijan. Se oli todella positiivista, Fourmaux kertasi kauden avausta.

Fourmaux sanoo olevansa nyt parempi kuljettaja kuin aiemmin.

– Opin viime vuodesta hallitsemaan kisaa paremmin. Sitä halusimme tehdä Montessa ja sen myös teimme. Se näyttää nyt toimivan myös Rally1:n puolella, joten olen varsin tyytyväinen.

M-Sport on lähtökohtaisesti sivusta seuraaja tällä kaudella, mitä tulee MM-taistoon. Tallilla ei ole tänä vuonna selkeää tähtikuljettajaa, mutta toisaalta tilanne avaa mahdollisuuden uusille kyvyille nousta uudelle tasolle.

– Joissain paikoissa saatamme kärsiä suorituskyvyn puutteesta, mutta meidän tulee ymmärtää johtuuko se minusta vai renkaista? Olenko liian ankara renkaille tai autolle?, Fourmaux mietti.

Seuraavaksi MM-sarja jatkuu Ruotsissa ensi viikolla. Kauden ainoa lumiralli tuo ihan erilaisen haasteen kuin Monten asvaltit.

– Ajoin ennen Montea vain kaksi päivää testejä. Joskus aikoinaan kaverit ajoivat ihan koko ajan. Varmasti me nuoremmat kuljettajat kaipaisimme niitä testipäiviä enemmän. Ennen Ruotsia meidän pitää löytää tuntuma lumella ajamiseen. Se on se pääasia. Muissa kisoissa on sitten asioita, joita haluaisin vielä parantaa, ranskalainen ennakoi.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener oli tyytyväinen suojattinsa suoritukseen Montessa. Tallipomo uskoo ja toivoo, että lisää hyviä suorituksia voisi olla luvassa.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen, mitä hän saavutti Montessa, Millener sanoi.

– Meidän tulee keskittyä siihen, että Adrien saa aikaan vahvoja tuloksia tasaisesti ja automme myös mahdollistaisi sen, Millener jatkoi.

– Toivon mukaan automme kehitys osuu siihen, että hän saa enemmän kokemusta ja tulokset vahvistuvat entisestään kauden mittaan. Lyhyellä tähtäimellä autoon ei ole suunnitteilla mitään isoja muutoksia. Uskomme, että meillä on nyt kilpailukykyinen paketti, Millener linjasi.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 15.-18. helmikuuta. Ruotsissa kautensa avaavat myös suomalaiset Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat