”Jos Sebillä on munaa ja hän kuulee minut” – pois potkitulta kartturilta väkevä viesti Sebastien Loebille

Daniel Elena
Daniel Elena. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Daniel Elena lähetti terveiset pitkäaikaiselle aisaparilleen Sebastien Loebille radio-ohjelman välityksellä.

Elena sai tiistaina odottamattoman puhelun Loebilta, jonka kanssa hän on voittanut rallin maailmanmestaruuden ennätykselliset yhdeksän kertaa. Loeb kertoi monacolaiselle kartanlukijalle, että yhteistyö ohjaamossa on tullut päätökseen.

Lue myös: Nyt jysähti! Sebastien Loeb laittoi 23 vuotta palvelleen kartturinsa vaihtoon

Loeb ja Elena jättivät MM-rallierikoiskokeet viime vuonna, mutta tammikuussa he osallistuivat legendaariseen Dakar-ralliin brittitiimi Prodriven kalustolla. Loebin ja Elenan kilpailu oli täynnä vastoinkäymisiä, ja lopulta he joutuivat jättämään aavikkorallin kesken.

Elenan lähtöpassien taustalla oli Prodrive, joka oli kehottanut Loebia ottamaan toisen kartanlukijan rinnalleen. Elena kertoi sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan videolla, että Prodrive piti häntä surkeana kartturina. Samalla suorasanainen monacolainen latasi täyslaidallisen kohti Prodrivea.

Lue myös: Daniel Elena tulistui saatuaan lähtöpassit Sebastien Loebin rinnalta – lyttäsi legendaarisen moottoriurheilupomon: ”Sota ei ole ohi”

Keskiviikkona Elena pääsi uudestaan avautumaan aiheesta Radio Monte-Carlon ohjelmassa Super Moscato Show. Elena käytti tilaisuuden hyväkseen ja välitti väkevän viestin Loebille, jonka rinnalla hän on istunut peräti 23 vuoden ajan.

– Jos Sebillä on munaa ja hän kuulee minut, otamme haasteen vastaan. Sano hyvästit paahtopaisteille (ranskalaisten pilkkanimi briteille) ja otetaan yhdessä haaste vastaan jonkin toisen tiimin kanssa, Elena räväytti.

– Näytetään heille, että me osaamme voittaa. Me emme tarvitse heitä, konkarikartturi lisäsi.

Elenan ja Loebin urheilullinen suhde on ainakin toistaiseksi poikki, mutta Elenan mukaan välit ovat muuten kunnossa.

– Hänen äänensä värisi puhelun aikana, koska se oli vaikea päätös. Tunti sen jälkeen, kun olin julkaissut videoni, olimme yhteydessä videopuhelulla ja otimme lasilliset yhdessä. Loebin ja Elenan välinen ystävyys ei ole kuollut, se on yhä voimissaan, hän alleviivasi.

Sebastien Loeb, Daniel Elena
Daniel Elena ja Sebastien Loeb ottivat viimeisen MM-rallivoittonsa vuonna 2018 Kataloniassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Videollaan Elena antoi kovaa kritiikkiä Prodrivea kohtaan. Elena lyttäsi koko tiimin ja myös legendaarisen tallipomon David Richardsin.

Richards vastasi Elenan kritiikkiin DirtFish-sivuston haastattelussa.

– Teimme perusteellisen arvion esityksestämme Dakarissa. Viimeisten kahden kuukauden aikana meillä on ollut useita palavereita ja keskusteluja. Olemme tarkastelleet jokaista yksityiskohtaa suhteessa siihen, millainen esityksemme oli. Katsoimme myös sitä, miten voimme parantaa jatkossa, Richards sanoi.

– Mikään ei ollut kiellettyä, kaikki asiat pistettiin mikroskoopin alle. Se tarkoittaa jokaista auton yksityiskohtaa, kuljettajan ja kartanlukijan esitystä ja tallin yksittäisten jäsenten esitystä. Myös tiimiin on tulossa muutoksia.

Richardsin mukaan Elenan lähtöpasseista käytiin perinpohjaiset keskustelut tiimin sisällä.

– Tiedämme tarkalleen, kuinka pitkäaikainen suhde Sebastienin ja Danielin välillä on. Emme olisi edes ehdottaneet tällaista ratkaisua, jos emme olisi uskoneet Sebastienin hyväksyvän loppupäätelmää, johon me kaikki olimme päätyneet.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat