Quantcast

Toyotan WRC-tallilla tärkeä testi Espanjassa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin testiryhmä on suunnannut Etelä-Eurooppaan testaamaan Yaris WRC -autoa.

Yaris WRC pääsi keskiviikkona vauhtiin katalonialaisilla sorateillä. Ratin takana istui tiimin testikuljettaja Juho Hänninen.

Toyotalla ja Hännisellä on tärkeä tehtävä Espanjassa: tiimi testaa nyt ensimmäistä kertaa Pirellin uusia renkaita soralla. Italialaisyhtiö palasi täksi kaudeksi rallin MM-sarjan viralliseksi rengastoimittajaksi.

Talleille on kertynyt kokemusta Pirellin asvalttirenkaista Monte Carlon rallissa ja talvikumeista Rovaniemen osakilpailusta. Kauden ensimmäinen soraralli ajetaan toukokuun puolivälin jälkeen Portugalissa.

Portugalin rallin jälkeen ajetaan vielä neljä sorakisaa peräjälkeen vajaassa kahdessa kuukaudessa: kesäkuussa kilpaillaan Sardiniassa ja Keniassa, heinäkuussa Virossa ja Suomessa.

Katso jutun yläpuolelta video Hännisen testipäivästä Kataloniassa.

Samaan aikaan Hyundai on suorittanut testejä uudella Hyundai i20 N Rally2 -autollaan Sardiniassa. Oliver Solberg hyppäsi kilpurin ohjaamoon keskiviikkona ja lennätti sardinialaista soraa.

Hyundain uusi auto on tarkoitus luokitella kesän jälkeen, minkä jälkeen sillä voi kilpailla muun muassa rallin MM-sarjan WRC2- ja WRC3-luokissa.

Katso alta video Solbergin testistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat