Quantcast

Nyt jysähti! Sebastien Loeb laittoi 23 vuotta palvelleen kartturinsa vaihtoon

Loeb ja Elena
Sebastien Loeb ja Daniel Elena. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilegenda Sebastien Loeb ilmoitti tiistai-iltana melkoisen uutisen sosiaalisen median kanavillaan, kun yhdeksänkertainen maailmanmestari kertoi yhteisen uran päättymisestä kartturi Daniel Elenan kanssa. 

Loeb ja Elena ehtivät jakaa saman auton 23 vuoden ajan. Kaksikko saalisti yhdessä yhdeksän MM-titteliä, 79 WRC-voittoa ja 119 podiumia. Parivaljakon ura MM-sarjassa kesti vuodesta 2001 aina viime vuoteen saakka.

Viimeiset vuodet Loeb ja Elena ovat keskittyneet Dakar-ralliin, johon he ovat osallistuneet viisi kertaa. Elena vihjaa ranskalaislehti L’Equipen sivuilla, että aloite ”potkuista” tuli Dakar-tiimi Prodriveltä. Vielä ei ole varmaa, koskeeko välirikko myös mahdollisia satunnaisia rallikisoja.

– Seb soitti minulle lyhyesti puolen päivän aikaan tänään ja kertoi, että hän jatkaa uraansa toisen kartturin kanssa. Hän myös kertoi, että Prodrive pyysi sitä. Heidän mielestään en ollut tarpeeksi motivoitunut ja tein liian monta virhettä edellisellä kerralla Dakarissa, Elena selittää.

Monacolainen ei ollut aivan samaa mieltä Prodriven kanssa motivaation puutteesta.

– Katsotaanpa tilastoja edellisistä Dakar-ralleista. Vuonna 2016 voitimme neljä etappia, (Stephane) Peterhansel kolme, (Carlos) Sainz kaksi ja Nasser (Al-Attiyah) kaksi. Voitimme silloin eniten etappeja. En siis osaa navigoida? Se oli kuitenkin ensimmäinen vuoteni siinä kisassa, Elena tilittää Instagramissa julkaisemallaan videolla.

Tammikuun Dakarissa Elena teki kiistatta virheitä. Sen mies myöntää myös itse.

– Okei eksyin hieman ensimmäisellä pätkällä, koska uusi digitaalinen järjestelmä oli minulla vielä hakusassa. Kesti hetken, että ymmärsin, miten se toimii. En kuitenkaan usko, että teimme sen enempää virheitä kuin muutkaan, Elena sanoo videolla.

– Olemme päässeet kisassa kahdesti podiumille ja luulen, että olemme voittaneet omana aikanamme eniten etappeja.

Loeb ei vielä julkistanut, kuka korvaa Elenan ensi vuoden Dakar-rallissa. Multimestari myöntää, että tämän päivän puhelu oli vaikea.

– Ei se ollut helppo puhelu, koska olemme viettäneet yhdessä 23 vuotta. Daniel on myös hyvä ystäväni. Keskustelimme paljon asiasta Prodriven kanssa edellisen Dakarin jälkeen. Tulimme siihen lopputulokseen, että on parasta kokeilla jotain muuta, Loeb sanoo L’Equipe -lehdelle.

– Olen 47-vuotias, eikä minulla ole enää monta vuotta aikaa voittaa Dakar. Haluan antaa itselleni parhaan mahdollisuuden. Aika tulee kertomaan, oliko päätös oikea. Tämä ei kuitenkaan muuta suhdettani Danieliin. Olen jakanut hänen kanssaan uskomattoman määrän menestyksen hetkiä.

Loeb ja Elena ajoivat välivuosien jälkeen rallin MM-sarjassa jälleen vuosina 2019-20 Hyundailla valikoituja ralleja sekä muutaman kisan Citroenilla kaudella 2018. Tämän päivän julkistus koski ennen kaikkea Dakar-rallin kaltaisia kestävyyskisoja Prodriven pyörittämässä Bahrain Raid Xtreme -tiimissä. Jos Loeb päättää vielä osallistua ralleihin, voi viereltä hyvinkin jälleen löytyä Elena.

Lue myös nämä

  • Uusimmat