Jari-Matti Latvalan harras toive toteutuu – ”Poltetta on, sen voin sanoa”

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala pääsee vaihteeksi itsekin vauhtiin ralliautolla.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala on ilmoittautunut mukaan ensi viikolla ajettavaan Kuhmoisten Sora -ralliin. Kilpurina on tällä kertaa Toyota Celica GT-4 ST185, sillä hänen toinen Celicansa (ST165) on vielä toistaiseksi näytillä Japanissa.

Latvala starttaa kilpailuun kartanlukija Enni Mälkösen kanssa. Latvala on viime vuosina ajanut historic-kisoissa Juho Hännisen kanssa, mutta nyt vierellä istuu Sami Pajarin kartturina tutuksi tullut Mälkönen.

Latvala kertoi aiemmin tänä talvena Rallit.fille, että hän haluaisi päästä kisaamaan Celicalla talven aikana.

– Minun piti ajaa Jyväskylän Talvirallissa, mutta en pääse sinne, koska lähden Japaniin. Tässä on tulossa sellaisia viikonloppuja, että ei kerta kaikkiaan pysty irtautumaan. Mutta poltetta on, sen voin kyllä sanoa. Pitää keksiä jotain, jotta pääsisi ajamaan, Latvala jutteli.

Nyt kalenterista on löytynyt sopiva rako Kuhmoisten rallia varten, jossa ralliässän harras toive toteutuu. Kisa jää Latvalan ainoaksi ralliksi tänä talvena.

– Olen aina tykännyt ajaa talvella. Toki tykkään ajaa missä tahansa olosuhteessa, mutta pienenä poikana opettelin ajamaan talvella, joten talvessa on oma eksotiikkansa, Latvala sanoi.

Latvalan kalenteriin on alustavasti merkitty myös SM-sarjaan kuuluva Pohjanmaa-ralli, joka ajetaan toukokuussa. Latvalan veri vetäisi myös historic-rallin EM-sarjaan, mutta koko sarjaa hän ei pysty millään kiertämään.

– Espanjan osakilpailu on samaan aikaan Meksikon MM-rallin kanssa ja Tshekki samaan aikaan kuin Kroatian MM-ralli. Ainakin neljä ensimmäistä osakilpailua menee päällekkäin MM-rallien kanssa.

Itse asiassa myös historicin EM-sarjan viides osakilpailu sattuu samalle viikonlopulle Kenian Safari-rallin kanssa. Näin ollen Latvala voisi aikaisintaan kilpailla historic-rallin EM-pisteistä heinäkuun puolivälissä Itävallassa. EM-sarjan Lahden osakilpailu on ohjelmassa puolestaan 11.-12. elokuuta.

Kuhmoisten Sora -ralli järjestetään lauantaina 25. helmikuuta. Kilpailussa ajetaan neljä erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 67 kilometriä.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta Ruotsin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat