Jari-Matti Latvalalta syvä huokaus MM-tittelin ratkettua – ”Todella onnellinen ja ylpeä Kallen puolesta”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala oli onnellinen mies Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen.
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä, Jari-Matti Latvala ja Jonne Halttunen. Kuva:: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka kisan voittoa ei tullut, varmisti Kalle Rovanperä maailmanmestaruuden, jonka myötä rallivaltikka säilyi Suomessa.

– Olen todella onnellinen ja ylpeä Kallen puolesta. Hän teki jälleen todella huikean suorituksen. Luotto oli kova, että Kalle kyllä homman hoitaa. Ihan ei tullut samanlaista adrenaliiniryöppyä kuin viime vuonna Uudessa-Seelannissa, Latvala huokaisi Rallit.fille kisan jälkeen.

– Nyt oli enempi kyse siitä, että odotetaan vain, että Kalle pääsee maaliin. Kun Elfyn oli ajanut ulos, pystyi Kalle ottamaan varman päälle.

Latvalan mukaan Rovanperän äärimmäisen tasainen kausi ratkaisi tittelin. Rovanperä keskeytti vain kertaalleen, kun hän ajoi ulos tieltä kotikisassa Keski-Suomessa.

– Se että on vain yksi keskeytys, on aika merkitsevää. Monesti otetaan voittoja paljon, mutta keskeytyksiä tulee muutamia. Kalle ajoi tasaisesti neljän joukkoon. Se kertoo, että suorittaminen oli todella vahvaa, Latvala sanoi.

Toyotan tallipomon mielestä ensi vuonna Rovanperä on jälleen entistä kovemman haasteen edessä, mikäli suomalaistähti mielii napata kolmannen perättäisen MM-tittelin.

– Luulen, että ensi vuonna on vaikeata, kun (Ott) Tänak menee Hyundaille. Luulen, että Tänak on todella motivoitunut ja haluaa toisen tittelin. Kyllä siellä kova vastus on tulossa, Latvala totesi.

Kovin isoja mestaruusjuhlia Toyota ei voi Keski-Euroopan MM-rallin keskuspaikassa Passaussa järjestää.

–  Tässä on vähän sellainen hankaluus, että kaikki ovat lähdössä kotiin. Valitettavasti ei oikein taida juhlintaa olla. Se siirtyy myöhempään vaiheeseen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat