Sebastien Ogier ihmetteli Kalle Rovanperää: ”Ei hän normaalisti mieti yhtään mitään”

Toyotan Sebastien Ogier on Keski-Euroopan MM-rallissa neljäntenä, kun aamupäivän lenkki on takana.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogierin motivaatio oli vielä perjantaina ajoittain hukassa, mutta ammattimies on pystynyt yön aikana korjaamaan tilannetta.

Voitosta ranskalainen ei kuitenkaan enää aja, joten turhan tyytyväinen voittajaluonne ei vielä perjantain päivähuollossakaan ollut.

– En nyt ihan varma ole, olenko kovin tyytyväinen, jos ihan rehellisiä ollaan. Ei tämä nyt edelleenkään ole sellainen kisa, minkä olisimme halunneet. Ainakin nyt saimme ihan hyvän suorituksen ottamatta kuitenkaan liikaa riskejä. Pitää yrittää pysyä vain poissa ongelmista, sillä kuten sanoit, niin tosi haastavaa on edelleen, Ogier kommentoi aamupäivän lenkkiä.

Aamupäivän viimeisellä lenkillä ralli ja samalla myös mestaruustaisto sai dramaattisen käänteen. Kalle Rovanperän ainoa uhkaaja Elfyn Evans ajoi ulos ja törmäsi latoon. Rovanperän mestaruus on enää vain sinettiä vailla.

– Totta kai se on aina sääli, Ogier sanoi Evansin ulosajosta.

– Kaikki me valmistaudumme taistelemaan aina loppuun saakka. Matemaattisesti se ei ole vielä täysin varmaa, mutta kyllä se nyt nojaa vahvasti Kallen suuntaan, Ogier sanoi.

Ogier on noussut hyville sijoille rallissa vaikean perjantain jälkeen, mutta ranskalainen ei aio lähteä hyökkäämään kohti palkintosijaa. Siinä ei olisi mitään järkeä.

– Näitä eroja ei voi ottaa ajamalla kiinni, joten se ei ole järkevää. Se oli selvää, että jotain sattuu näissä oloissa. En tietenkään toivo kenellekään huonoa onnea, mutta koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Kisan loppuun on vielä pitkä matka, Ogier mietti.

Rallin MM-sarjassa on nähty ennenkin, ettei mikään ole varmaa ennen kuin se sitten on varmaa. Suomalaiset muistavat etenkin vuoden 1998 tapahtumat, kun Carlos Sainzin auto syttyi palamaan Power Stagella ja ”peli oli selvä”, kuten mestaruuden tuolloin voittanut Tommi Mäkinen legendaarisesti totesi.

Ogier sanoo olevansa jopa yllättynyt siitä, että Rovanperä aloitti jo varmistelun ja alkoi oikeasti miettimään vain mestaruuden varmistamista.

– Totta kai se suurin tavoite on aina se mestaruuden voittaminen. Mutta Kalle ei yleensä mieti yhtään mitään, joten sen takia se on yllättävää. Mutta ymmärrän kyllä sen. Hänellä oli jo aiemmin kova tilanne ja siitä hän selvisi vielä onnekkaasti. Kenties sekin on yksi syy vähän rauhoittua ja onhan tämä tosi haastava ralli, Ogier pohdiskeli.

Lue myös: Sebastien Ogier pyysi anteeksi

Voit katsoa Keski-Euroopan MM-rallin perjantain ajopäivän parhaat palat alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat