Jari Huttusen kausi alkaa Ruotsin MM-rallilla – ”Yhtään ei ole varaa säästellä”

Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Jari Huttunen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen avaa kilpailukautensa torstaina Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa Hyundai i20 R5-autolla.

Vuonna 2020 Huttusen ohjelmassa on kaksi MM-rallia sekä seitsemän osakilpailua käsittävä Puolan mestaruussarja Hyundain R5-autolla. Huttusen auton ylläpidosta vastaa puolalainen 2Brally team, jonka kanssa hän ajoi viime vuonna kolme kilpailua. Huttusen kartanlukijana jatkaa tällä kaudella viime vuonna mukaan tullut Mikko Lukka.

– Vuoden tärkeimmät kilpailut ovat Ruotsin ja Suomen MM-rallit, joissa pitää mielestäni pystyä kiilaamaan kolmen parhaan joukkoon omassa luokassa. Puolan sarja on hyvä ajotuntuman ylläpitämiseksi ja kokemuksen kartuttamiseksi, sillä siellä ajetaan sekä soralla että asfaltilla, Huttunen kertoo.

Vuonna 2018 Huttunen ajoi Ruotsin MM-rallissa Hyundailla WRC2-luokan kuudenneksi ja silloin tulosta rasitti yksi ulosajo. Viime vuonna Huttunen teki Skoda Fabia R5:llä historiallisen tempun kellottamalla yhdellä erikoiskokeella koko kisan nopeimman ajan. Lopulta kisa päättyi ulosajoon luokan toiselta sijalta hurjan yrityksen päätteeksi. Nyt edessä on uran kolmas Ruotsin MM-ralli ja tavoitteena on olla luokassa kolmen nopeimman joukossa.

– Hyvillä mielin lähden matkaan. Ruotsi on ollut joka vuosi mieluinen ralli. Auto on kehittynyt viime vuodesta ainakin moottorin osalta. Meillä on iso lähtönumero, joten tänä vuonna teiden kunto tietysti hiukan arveluttaa. Nuotituksessa pitää olla tarkkana, jotta osaa merkitä kaikki kivet ja leikkauskohdat oikein. Kisaa on lyhennetty, joten yhtään ei ole varaa säästellä vaan on mentävä heti täysillä, Huttunen sanoo.

Katso alta Ruotsin MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Huttusen manageri Marcus Grönholm ei epäile suojattinsa vauhtia. Kauden 2020 aikana Huttuselle on Grönholmin mukaan kerätä edelleen kokemusta, antaa näyttöjä ja onnistua etenkin MM-osakilpailuissa.

– Viime vuonna Jari veti Ruotsissa Skodalla niin perhanasti ja kaikkihan sen näkevät, että vauhti riittää vaikka mihin. Jari vaikuttaa tyytyväiseltä autoon ja toivotaan, että Ruotsissa hän saa ajettua puhtaan kisan ja paikka palkintokorokkeella olisi hieno juttu. Näissä oloissa nuotituksen pitää onnistua hyvin, jotta kisakin sujuu, Ruotsin MM-rallin viisi kertaa urallaan voittanut Grönholm sanoo.

– Nyt pitää saada vaan lisää ehjiä kisoja alle. Koitamme saada mahdollisuuksien mukaan saada vielä lisää kisoja Jarin ohjelmaan tälle vuodelle, hän jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat