Hyundain WRC-tiimiltä yllätysveto – tallipäällikkö vaihtoon kauden kynnyksellä

Michel Nandan. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsport on vaihtanut WRC-tiiminsä tallipäällikköä vain kolme viikkoa ennen MM-rallikauden 2019 alkua.

Hyundai tiedotti keskiviikkona, että Michel Nandan siirtyy välittömästi syrjään tallipäällikön paikalta. Tallin uusi päällikkö on italialainen Andrea Adamo.

Nandan ehti työskennellä Hyundai-pomona kuusi vuotta. Hän aloitti tehtävässä vuonna 2013, kun Hyundai valmisteli tuloaan rallin MM-sarjaan kaudeksi 2014. Nandanin aikakaudella talli saavutti kymmenen osakilpailuvoittoa ja se sijoittui kolme kertaa toiseksi valmistajien MM-sarjassa (2016-18).

Hyundai ei kertonut tiedotteessaan, miksi tallin ja Nandanin tiet eroavat. Korealaisvalmistaja on satsannut kovasti rallin MM-sarjaan, mutta jälleen viime kaudella tiimi joutui tyytymään MM-hopeaan sekä valmistajien että kuljettajien MM-sarjassa.

– Hyundai Motorsport haluaa vilpittömästi kiittää Micheliä hänen merkittävästä panoksestaan tallin kasvulle ja kehitykselle viimeisten kuuden vuoden aikana. Hyundai Motorsport toivottaa hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, talli kertoi tiedotteessaan.

Andrea Adamo aloittaa välittömästi tallipäällikön tehtävissä. Hän on aiemmin toiminut Hyundai Motorsportin asiakaskilpailutoimintojen johtajana ja hoitaa kyseisiä tehtäviä jatkossakin tallipäällikön postin ohella.

Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo ja Sebastien Loeb ajavat Hyundain kuljettajina kaudella 2019. Kausi käynnistyy 24. tammikuuta legendaarisella Monte Carlo -rallilla.

Lue myös nämä