Quantcast

Silmäkarkkia superautoista, erikoiset potkut ja Rovanperän raju ulosajo – näitä juttuja rallikansa luki vuonna 2018

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallivuosi 2018 tarjosi vähintäänkin riittävästi mielenkiintoisia uutisia ja tapahtumia. Rallit.fin toimitus listaa vuoden 2018 luetuimmat artikkelit.

Vuosi on vaihtumassa, ja rallikausi 2019 käynnistyy piakkoin, mutta käännetään katse vielä hetkeksi kuluneeseen vuoteen. Rallin MM-sarjan mestaruuskamppailu huipentui pitkästä aikaa viimeiseen osakilpailuun, jossa Sebastien Ogier varmisti jo kuudennen perättäisen mestaruutensa.

Kausi 2018 muistetaan myös niin sanotusta ”silly seasonista” – kuljettaja- ja kartturiruletti pyöri vinhasti vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, ja vasta ennen joulun pyhiä ensi vuoden kaikki WRC-kuljettajat olivat selvillä.

Rallit.fin vuoden 2018 luetuin juttu ei kuitenkaan käsitellyt viime MM-kauden käänteitä.

Rallit.fin luetuimmat jutut 2018:

1. sija: Antti Kalholan koostama video 1980-luvun rallitunnelmista ja B-ryhmäläisten aikakaudesta sykäytti rallin ystäviä. Ei mikään ihme, sillä video tarjoaa vartin verran todellista silmäkarkkia legendaarisista autoista.

2. sija: Norjalaiskuljettaja Ole Christian Veiby sai kenkää Skodan tehdastiimistä erikoisen syyn vuoksi. Veiby oli julkaissut Instagramissa Skodan sisäisestä tilaisuudesta kuvan, joka ei miellyttänyt autonvalmistajaa.

3. sija: Viime helmikuussa huhuiltiin, että qatarilaiskonkari Nasser Al-Attiyah saattaisi vuokrata Tommi Mäkisen johtamalta Toyota Gazoo Racingilta Yaris WRC -auton. Mäkinen myönsi Rallit.fille, että Al-Attiyahin kanssa oli neuvoteltu. Keskustelut eivät kuitenkaan johtaneet sopimukseen saakka.

4. sija: Suomen ja Puuppolan superlupaus Kalle Rovanperä säikäytti ulosajollaan Argentiinan MM-rallissa huhtikuussa. Rovanperä ajoi Skodallaan WRC2-luokan kärjessä, mutta auto lähti lapasesta viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Fabia sinkoutui ulkokurvin puolella olleen teltan yli ja vaurioitti parkissa olleita katsojien autoja. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin.

5. sija: Jaakko Lavion kilpailu Suomen MM-rallissa päättyi hurjaan ulosajoon. Luunmurtumia saanut Lavio oli viikon verran sairaalassa tärskyn jäljiltä. Autosta saadusta datasta paljastui, miten hurjasta tilanteesta oli kyse.

Vuonna 2018 Rallit.fin kymmenen luetuimman artikkelin joukkoon pääsivät myös seuraavat jutut:

6. sija: Rysäyttikö Meeke Toyotalla heti ulos? Tallipomo Mäkinen: ”Onko siinä käytetty kuvankäsittelyä?”

7. sija: Tommi Mäkinen naureskeli kuljettajahuhulle – ”Lähden itse Monteen ja Grönholm ajaa Ruotsissa”

8. sija: Lappi kertoi suoraan mielipiteensä Tommi Mäkiselle – ”Voin olla täysin väärässäkin”

9. sija: Kartanlukija Halttunen paljasti syyn, miksi Kalle Rovanperä oli täysin ylivoimainen

10. sija: Esapekka Lappi vastaa Citroen-huhuihin: Ei ainakaan tarvitse olla työtön

Rallit.fi toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää uutta vuotta 2019!

Lue myös nämä

  • Uusimmat