Vain ja ainoastaan mestaruus kelpaa Sebastien Ogierille – ”Tähtään aina korkealle”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuusinkertainen mestari Sebastien Ogier lähtee tänä vuonna valloittamaan MM-titteliä jo kolmannella automerkillä.

Ogier napsi neljä ensimmäistä mestaruutta Volkswagenilla ja sen jälkeen kaksi M-Sport Fordilla. Nyt mies palaa takaisin Citroenille ja peräänkuuluttaa tasaisuutta.

– Tämä auto (C3 WRC) näytti viime kaudella monissa olosuhteissa nopeutensa, mutta jos tarkastelee kokonaisuudessa tuloksia ja ottaa huomioon minun ensivaikutelmani autosta, niin vieläkin useammissa olosuhteissa nopeutta tarvitaan, Ogier sanailee Autosportin verkkosivuilla.

– Tulevaksi kaudeksi tärkein strategia on olla tasainen. Kaikilla pitäisi olla sama tavoite, jos he mielivät mestariksi. Se on aina ollut minun lähtökohtani. Se on ollut viimeisten vuosien aikana vähän hankalaa, mutta se strategia ei ole koskaan muuttunut.

Viime kaudella Citroen otti vain yhden voiton. Sanomattakin on selvää, että tulevalla sesongilla ykköstiloja pitää tulla monta enemmän, jos Ogier mielii voittaa seitsemännen mestaruutensa.

– On vaikea sanoa, miten kauan ensimmäiseen voittoon menee aikaa, mutta ensimmäiset testit sujuivat ihan ok. Joitain asioita meidän pitää autossa muuttaa, jotta se on minulle mieleinen. On vaikea arvioida, miten pitkään siinä menee, Ogier summaa.

– Tavoitteena on tietenkin sama sijoitus kuin viime vuonna. Tähtään aina korkealle, siitä ei ole epäilystä. Olen nyt aika rennolla fiiliksellä ja en halua asettaa turhia paineita hartioilleni. Jos tulos ei tule (voitto Monte Carlossa) heti, niin sitten teemme entistä kovemmin töitä.

MM-sarjan avauskisa Monte Carlossa ajetaan 24- 27. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat