Hyundain WRC-tallilla kovat tilastot Sardiniasta – nyt suorituskyky on pieni arvoitus: ”Olemme tehneet kovasti töitä kulisseissa”

Hyundain WRC-talli omaa kovat meriitit tällä viikolla ajettavasta Sardinian MM-rallista.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viimeisen seitsemän vuoden aikana Hyundai-kuljettaja on yltänyt Sardiniassa voittoon viisi kertaa. Thierry Neuville ja Dani Sordo ovat juhlineet ykköstilaa kahteen otteeseen ja viime vuonna vielä Hyundailla ajanut Ott Tänak kerran.

– Sardinian ralli on todella rankka kisa, mutta tiimillä on sieltä hienoja muistoja. Thierry ja Dani tietävät molemmat, miten se kisa voitetaan. Esapekka (Lappi) on puolestaan todistanut vauhtinsa samanlaisilla alustoilla Meksikossa ja Portugalissa, tallipäällikkö Cyril Abiteboul kertoo.

Edellisessä Portugalin MM-rallissa Hyundai sai kaksi autoa palkintosijoille, mutta tiimin kisaa varjostivat sunnuntain turbo-ongelmat. Neuville tipahti viidenneksi turbovian piinattua belgialaista koko päivän. Myös Lappi koki vastaavia ongelmia viimeisellä erikoiskokeella.

– Me olemme tehneet kulisseissa kovasti töitä, jotta voimme taata, ettei Portugalin rallissa nähtyjä luotettavuusongelmia enää tule jatkossa, Abiteboul summaa.

– Tietenkin tavoitteenamme on ollut myös nostaa automme suorituskykyä, sillä tiedämme hyvin, että olemme vähän kilpailijoitamme perässä. Toivottavasti tämä kova työ nostaa tasoamme ja pystymme ajamaan Sardiniasta hyvän tuloksen.

Sardinian ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Rallissa on ohjelmassa yhteensä 19 pikataivalta ja hieman yli 320 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat