Hyundai-tähtien testiralli peruttu Belgiassa – MM-osakilpailun yllä synkkiä pilviä

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgiasta on kantautuu ikäviä uutisia vain vajaa kuukausi ennen kuin maassa pitäisi ajaa MM-tason osakilpailu legendaarisen Ypres-rallin merkeissä.

Etelä-Belgian rallin (South Belgium Rally) järjestäjät ovat nimittäin ilmoittaneet, ettei lauantaille kaavailtua kisaa voida ajaa surkean koronatilanteen vuoksi. Hyundai-tähtien Ott Tänakin ja Craig Breenin oli määrä ajaa kyseinen ralli osana valmistautumista Ypresiin.

Etelä-Belgian rallin pääpaikkana toimivan Vresse-sur-Semoisin kaupungin pormestari ilmoitti rallin perumisesta kaupungin Facebook-sivuilla. Vielä ei ole tiedossa, voidaanko sunnuntaille suunniteltu Hemicuda-ralli ajaa Belgiassa. Siinä rallissa oikeita säätöjä belgialaiselle asvaltille hakevat Elfyn Evans ja Sebastien Ogier.

Mahdollista myös on, että Tänak ja Breen saattavat vaihtaa ilmoittautumisen Hemicudaan, jos kyseinen kisa voidaan ajaa. Hemicuda-rallin pääpaikka Koekelaren kaupunki sijaitsee Pohjanmeren rannalla Pohjois-Belgiassa. Pohjoisessa koronatilanne on Belgiassa aavistuksen parempi.

Belgian terveysministeri Frank Vandenbroucke on kuitenkin todennut aiemmin, että koronapandemia ei ole enää belgialaisten viranomaisten hallussa. Huhujen mukaan Belgiaa saattaa kohdata uusi ”lockdown” ensi viikolla.

Belgian MM-ralli on määrä ajaa 19. – 22. marraskuuta.

Lue myös: Toyotan kirkkaimmat WRC-tähdet ajavat testikisan – Kalle Rovanperä jätettiin rannalle

Lue myös: Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Lue myös nämä