F1-mestari Nico Rosberg perusti oman tiimin – myös Lewis Hamiltonilla talli uudessa sähkösarjassa

Nico Rosberg
Nico Rosberg perusti oman tiimin Extreme E -sarjaan. Kuva: Rosberg Xtreme Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2016 F1-mestari Nico Rosberg on perustanut oman tiimin uuteen Extreme E -sähköautosarjaan. Uudessa sarjassa ajetaan viidessä erilaisessa ympäristössä kestävyyskisoja hieman rallicrossin tyylisesti. 

Rosberg Xtreme Racingin verkkosivujen mukaan entinen formulamestari toimii pelkästään tiimin taustapiruna ja perustajana, kun taas tallipomon viitta on asetettu Kimmo Liimataisen harteille. Talli aikoo pian julkistaa sekä miehen että naisen ensi kauden kuljettajikseen.

Vuoden 1982 F1-mestari Keijo ”Keke” Rosbergin poika Nico on formulauransa jälkeen keskittynyt nimen omaan kestävän kehityksen yrityksiin. Uudessa Extreme E -sarjassa Rosberg näkee juuri tämän potentiaalin.

– Tämä sarja ei tarjoa pelkästään tietoisuutta, mutta voi luoda myös inspiraatiota ehkäistä ilmastonmuutosta. Se on kuitenkin suurin ongelma meidän planeetalle. Olen urani jälkeen keskittänyt energiani kestävän kehityksen projekteihin. Onkin hienoa yhdistää nyt nämä asiat intohimooni eli kilvanajoon, Rosberg kommentoi.

Rosberg seuraa Extreme E -projektissa entisen tallikaverinsa, tätä nykyä F1-sarjaa dominoivan Lewis Hamiltonin jalanjälkiä. Brittikuski on nimittäin jo aiemmin vahvistanut olevansa mukana sähkösarjassa tallin perustajan roolissa. Hamiltonin tiimi tottelee nimeä X44 britin formula-auton numeron mukaan.

Extreme E -sarjan on tarkoitus pyörähtää ensi vuoden aikana Senegalissa, Saudi-Arabiassa, Nepalissa, Grönlannissa ja Brasiliassa. Jokaisessa tiimissä on sekä nais- että mieskuljettaja. Jokaisessa maassa on noin 16 kilometrin mittainen rata, jossa aika-ajojen jälkeen ajetaan erälähtöjä, ja parhaat kuskit selviävät luonnollisesti finaaliin.

Alustava kalenteri Extreme E -sarjaan vuodelle 2021:
23. - 24. tammikuuta: Lac Rose, Dakar, Senegal
5. - 6.   maaliskuuta: Sharaan, Al-‘Ula, Saudi Arabia
14. - 15. toukokuuta: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Nepal
28. - 29. elokuuta: Kangerlussuaq, Greenland
30. - 31. lokakuuta: Santarém, Pará, Brazil

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat