Eerik Pietarinen pääsee vihdoin R5-auton rattiin myös asvaltilla – ”Olen todella innoissani”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallilupaus Eerik Pietarinen osallistuu tulevana viikonloppuna ajettavaan Atlantis-ralliin Saksassa. Kyseessä on Pietarisen debyyttikisa R5-kalustolla asvaltilla.

Kaltenkirchenin kaupungin ympäristössä lähellä Hampuria ajettavassa rallissa ohjelmassa on yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joilla mittaa on 66,5 kilometriä.

– Olen todella innoissani, että pääsen ajamaan ensimmäisen asvalttikisani Skoda Fabia R5:lla. Tulevana viikonloppuna edessä on ADAC Rallye Atlantis yhdessä kartturini Antti Linnakedon kanssa. Me molemmat olemme hommasta erittäin mielissään ja emme malta odottaa, että kisa alkaa, Pietarinen twiittaa.

Saksan rallit ovat kuitenkin tuttuja Pietariselle. Tuusulalainen kisasi vuonna 2019 Opel Adam Cupissa Saksan rallisarjassa. Tuloksena oli luokasta kaksi voittoa ja kaksi toista sijaa.

Pietarinen nousi rallimaailman tietoisuuteen vuonna 2018, kun hän vei SM1-luokan mestaruuden rallin SM-sarjassa.

Rallin MM-sarjasa Pietarinen on ajanut yhdeksän kisaa. Kaudella 2018 Pietarinen voitti Suomen MM-rallissa WRC2-luokan, mutta sen jälkee on ollut hiljaisempaa. Vuonna 2019 paras tulos oli Portugalin rallin neljäs sija luokassa ja tänä vuonna sama sijoitus on tullut Viron MM-rallista syyskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat