Ott Tänakilla kaikki konstit käytössä – pestasi paikallisen sankarin avukseen seuraavaan MM-ralliin

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak turvautuu belgialaiskonkarin apuun seuraavassa MM-osakilpailussa, Belgiassa ajettavassa Ypres-rallissa.

Belgiasta kantautuneiden tietojen mukaan Tänak on pestannut Freddy Loixin ajamaan etuautoaan ensimmäistä kertaa MM-rallina ajettavaan Ypresiin. Etuautoryhmät ajavat erikoiskokeet läpi ennen pätkän alkua ja raportoivat autokunnille mahdollisesti muuttuneista olosuhteista asvalttiteillä.

Marraskuussa 50 vuotta täyttävä Loix oli tuttu kasvo MM-ralleissa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, mutta hänen kokemuksestaan on huomattavaa hyötyä etenkin belgialaisilla asvalttibaanoilla. Tänak ei ole aiemmin kilpaillut Belgiassa, kun taas Loixilla on pelkästään Ypres-rallista peräti 11 voittoa taskussaan. Edellisen kerran Loix, joka tunnetaan myös lempinimellä Mister Ypres, voitti klassikkokisan vuonna 2016, kun se kuului EM-sarjaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Freddy Loix
Freddy Loix on voittanut Ypres-rallin 11 kertaa. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI

Tänakin ja Loixin yhteistyö alkaa tietojen mukaan jo tulevana viikonloppuna. Tänak osallistuu lauantaina Belgian rallisarjaan kuuluvaan Etelä-Belgian ralliin Hyundain WRC-autolla, ja Loix toimii virolaistähden etuauton kuljettajana kisassa.

Tänakilla on lähes toivoton tilanne tämän vuoden MM-kamppailussa, joten hän tarvitsee kaikki mahdolliset konstit käyttöönsä. Hän on MM-pistetaulukossa neljäntenä 28 pisteen päässä kärkikuljettaja Elfyn Evansista, kun vain kaksi osakilpailua on ajamatta.

Ypres-ralli on määrä ajaa 20.-22. marraskuuta. Kauden päätöskilpailu järjestetään Italian Monzassa joulukuun alussa.

Lue myös: Hyundain WRC-talli Ott Tänakin johdolla Belgian rallisarjan kisaan

Lue myös: Rallin MM-sarjan tilanne huolestuttaa – WRC-talli pohtii radikaalia ratkaisua

Katso alta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä