Carlos Sainz herkistyi valinnasta kautta aikain rallikuskiksi – ”Ehkä ihmiset arvostavat intohimoani ja omistautumistani lajille”

Carlos Sainz. Kuva: Ali Haji / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Carlos Sainz voitti ehkä hieman yllättäen WRC.comin verkkosivuilla järjestetyn kilpailun, jossa fanit ja rallitoimittajat äänestivät kautta aikain parasta kuljettajaa.

Kisa eteni kuukauden ajan playoffs-henkisesti. Viimeisillä kierroksilla Sainz päihitti äänestyksessä kuusinkertaisen mestarin Sebastien Ogierin ja finaalissa yhdeksän kertaa MM-titteliä juhlineen Sebastien Loebin. Sainz on puolestaan voittanut mestaruuden kahdesti sekä ollut neljästi hopealla ja viisi kertaa pronssilla. ”El Matadorin” meriitteihin kuuluu myös kolme Dakar-rallin ykköstilaa.

– Uskon, että tulokseen vaikutti Dakarin voittoni kolmella eri automerkillä. Ehkä ihmiset arvostavat intohimoani ja omistautumista lajille sekä kaikelle, mitä teen. Olen kuljettaja kuolemaani asti. Jos joskus lopetan Dakar-rallissa, niin sitten varmaan kisaan jotain historicia tai muuta, Sainz sanoo espanjalaislehti AS Diarion verkkosivuilla.

Lue myös: Jättiyllätys! Carlos Sainz jätti Sebastien Loebin nuolemaan näppejään – ”Nyt hän on virallisesti kuningas”

Sainzin valinta aiheutti paljon keskustelua esimerkiksi yhteisöpalvelu Twitterissä. Monien mielestä yhdeksänkertainen mestari Loeb olisi ansainnut tittelin, mutta tässä kisassa espanjalaiskonkarilla oli enemmän faneja, jotka jaksoivat käydä äänestämässä.

– En ole jutellut Sebastienin kanssa, mutta hän tietää, mitä ajattelen. Minä kunnioitan Sebiä suuresti. Hänellä on paljon enemmän meriittejä kuin minulla, kuten myös Ogierilla. Rehellisesti sanottuna kaikki mestarit ansaitsisivat ison kunnioituksen saavutuksistaan, mutta kisassa voi olla vain yksi voittaja ja nyt se olin minä. Rallit ovat aina olleet elämäni tärkein asia ja nyt tämä ralliperhe on antanut minulle suurta iloa, Sainz herkistelee.

– On helppo sanoa, että olen todella onnellinen, ylpeä ja kiitollinen siitä, että fanit valitsivat minut.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Sainz uskoo, että valinta kautta aikain kuskiksi oli enemmänkin tunnustus huikean pitkästä urasta.

– Luulen, että tämä oli palkinto urasta. Voitin ensimmäisenä kaikilla alustoilla ja sain isoja voittoja kuten Suurajot ja RAC-ralli. Ne voitot antavat minulle edelleen paljon iloa.

Sainz voitti Suomen MM-rallin ensimmäisenä ei-pohjoismaalaisena kuskina vuonna 1990 Toyota Celicalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat