Esapekka Lappi vaikeuksissa likaisella asvaltilla – ”En vain uskaltanut ajaa tarpeeksi kovaa”

Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi on Saksan MM-rallissa parhaana suomalaisena neljäntenä, kun ajettuna on neljä erikoiskoetta.

Pieksämäkeläinen löysi perjantaiaamun edetessä vauhtiaan, mutta ero kärkimies Ott Tänakiin venähti liki 20 sekuntiin. Viinitarhojen rinteiltä oli valunut yllättävän paljon soraa ja mutaa tielle jo aamupäivällä. Juuri likaisella asvaltilla Lappi oli vaikeuksissa.

– Olen ihan tyytyväinen aamun suoritukseen. Suhteellisen vahvaa tekemistä se oli kaiken kaikkiaan. Aamun toisella pätkällä tuli paljon pataan, Lappi summasi Rallit.fille Bostalseen huoltoalueella.

– Siellä oli paljon mutaa tiellä, ja en vain uskaltanut ajaa tarpeeksi kovaa, Rupesi vähän liikaa pelottamaan.

Vastaavissa tilanteissa Lappi on tehnyt aiempina vuosina usein virheen. Esimerkiksi juuri viime vuoden Saksan MM-rallissa Yaris WRC lipsahti kivimuuriin.

– Likaiset osuudet ovat aina olleet myrkkyä minulle. Siellä minä sen virheen teen jos jossakin. Rajan löytäminen likaisella asvaltilla on minulle. Sen takia siitä on tullut vähän mörkö minulle, Lappi jutteli.

Ralli on kuitenkin vasta alkutekijöissään. Lappi haluaa kamppailla tosissaan palkintosijasta, mutta voittovauhtiin hän ei usko pystyvänsä.

– Tiimikaverin vauhtiin ei varmaan pystytä. Ottilla on joku ihan pöljä päivä näköjään. Muihin nähden vauhti on kuitenkin ihan hyvällä tasolla. Katsotaan, jos iltapäivällä voisi vähän kiristää.

Lue myös nämä