Esapekka Lappi manasi typerää yleisöä ulosajonsa jälkeen – ”Kuinka tyhmä pitää olla?”

Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi koki jälleen kovia rallin MM-sarjassa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi rysäytti ulos tieltä Keski-Euroopan MM-rallin viidennellä erikoiskokeella. Kyseessä oli jo kolmas ulosajo pieksämäkeläiselle viimeiseen neljään kisaan.

– Kun koskin jarruun, perä lähti heti alta. Tshekkiläiseen tyyliin tilaa ei ollut yhtään. Auto kopsahteli puihin ja joihinkin pylväisiin, Lappi kuvaili.

– Harmittaa tosi paljon. Ensimmäistä kertaa auto tuntui hyvältä asvaltilla. Homma kuitenkin loppui lyhyeen. Itse epäilen, että olin vain liian laidassa, kun jarrutin. Oikea takapyörä oli mudalla. Voi myös olla, että meiltä hajosi lukko tai jotain muuta.

Lappi oli jo käynyt keskustelut ulosajosta tallipäällikkö Cyril Abiteboulin kanssa.

– Päällikkö sanoi, että ratti oli ollut täysin suorassa, kun painoin jarrua. Asia on vielä selvityksen alla. Niin tai näin, ei lopputulos muutu enää mihinkään. Varmasti tämä on jopa isompi pettymys tiimille kuin minulle, Lappi kertoi.

– Kaikki työ meni taas hukkaan. En voi sanoa muuta kuin, että olen tosi pahoillani tallin puolesta.

Lapin ulosajokohdassa yleisö oli äärimmäisen vaarallisesti ulkomutkassa ja aivan tien vieressä. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, kiitos loistavan onnen.

– Porukkaa miettii, että puiden välissä on turvallista katsoa rallia. No tavallaan nyt kävi niin, kun emme menneet niistä läpi. En tiedä, miten tyhmä pitää olla, että menee tuollaisiin paikkoihin katsomaan, Lappi huokaili.

– Jotenkin monessa maassa tuntuu olevan tällainen kulttuuri tai sitten ei ymmärretä, miten huonosti voi käydä. En ymmärrä, miksi ei raksuta, että ulkomutkaan ei vaan voi mennä katsomaan.

Katso alapuolelta, mitä Keski-Euroopan MM-rallin perjantaiaamun erikoiskokeilla tapahtui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat