Toyota-tähden kartanlukijalle ennenkokematon töppäys – ”Kuin vihkisormuksen hukkaisi!”

Toyotan WRC-tähden Elfyn Evansin kartturille Scott Martinille sattui harvinainen virhe Portugalin MM-rallissa perjantaina.
Scott Martin
Scott Martin. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Martin unohti nuottivihkonsa kuudennen erikoiskokeen jälkeiselle aikatarkastusasemalle. Sen jälkeen nuottia piti lukea kännykän avulla kolmen pätkän ajan.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin tapahtui. Toivottavasti se oli myös viimeinen. Näköjään pärjäämme ilmankin, mutta en halua tätä uudestaan, Martin sanoi Rallit.fille.

– Tiesin kyllä, että minulla on kopiot tällaista varten. En kuitenkaan ollut koskaan kokeillut sitä, joten se oli mielenkiintoinen kokemus.

Pelkästään Martinin virheeseen ei Evansin kisa perjantaina kaatunut. Kaksikkoa piinasi myös rengasrikko, eikä vauhti muutenkaan ollut kohdillaan. Silti nuottivihkon katoaminen oli melkoinen pysäytys brittikartturille.

– Eihän tätä kenellekään toivoisi, mutta näin voi käydä kenelle vain. Ei se silti hieno fiilis ole. Se on vähän kuin vihkisormuksen hukkaisi. Onneksi meillä oli varasysteemi, Martin kertoi.

– Nyt me voimme muistella tarinaa huumorilla. Pientä draamaa siellä toki oli. Toivottavasti huomenna meillä on parempi päivä. Tänään oli pari pientä ongelmaa ja rengasrikko siihen päälle.

Evans ja Martin ovat rallissa kahdeksannella sijalla. Eroa kärkimies Kalle Rovanperään on minuutti ja 43 sekuntia.

Lue myös nämä