Quantcast

Emil Lindholm luokkajohdossa Rovaniemellä, Asunmaa hiillostaa toisena – ”Olisi pitänyt laskea kovempaa”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Honza Fronek / Rally-Mania.cz
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa on WRC3-luokassa toisena ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Perjantaina ajettiin kaksi erikoiskoetta ja 62,1 erikoiskoekilometriä.

Asunmaa aloitti uransa viidennen MM-rallin ajamalla ensimmäisellä erikoiskokeella WRC3-luokan toiseksi, jääden pohjista 6,4 sekuntia.

– EK1 oli aika hankala, ei lähtenyt meiltä kuten piti. Urassa ajaminen oli hakemista ja jännityksen piikkiin voi laittaa joitakin paikkoja. Pitää rentoutua ja lähteä uudestaan vetämään, koitetaan ottaa poikia kiinni, Asunmaa kommentoi ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Toinen erikoiskoe ajettiin pimeässä lisävaloilla. Kahteen kertaan ajetun erikoiskokeen urat vaikeuttivat varsinkin lähtöluettelon loppupään kilpailijoita. Asunmaa ajoi WRC3-luokan toiseksi nopeimman ajan jääden pohja-ajasta 4,5 sekuntia.

– Liian varovaista ajoa koko lenkki. Olisi pitänyt laskea kovempaa soraurassa. Yritin välillä varoa renkaita ja välillä ajaa täysillä, mutta renkaat siitä huolimatta loppuivat noin 5-6 kilometriä ennen maalia. Täytyy ottaa rennommin huomenna.

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen Asunmaan ero WRC3-luokkaa johtavaan Emil Lindholmiin on 10,9 sekuntia. R5-autojen joukossa nopeinta kyytiä on kuitenkin pitänyt Volkswagenilla ajava Esapekka Lappi.

Lappi ajoi perjantaina 13,6 sekunnin kaulan tallikaveri Nikolai Grjaziniin. Kolmantena tässä joukossa on Skodan Andreas Mikkelsen ennen Lindholmia ja Asunmaata.

–  Sarriojärvi oli yllättävän huonossa kunnossa jo ensimmäisellä ajokerralla. Tien huono kunto tuli minulle ja varmasti monelle muullekin yllätyksenä. Ei ollut sitä taivaallista talvirallia, johon Tunturirallissa olemme tottuneet. Toisella ajokerralla ajoura oli sen verran leveämpi, että siinä oli jonkun verran parempi ajaa, Lindholm sanoi.

– EK:n viimeisellä viidellä kilometrillä renkaat olivat kuluneet jo aika loppuun. Varoin etenkin toisella ajokerralla liikaa ja hävisin pätkän loppuosuudella melko paljon. Päivääni olen kuitenkin tyytyväinen. Yksi risteys pitkäksi, ei muita virheitä. Tultiin tasaisesti koko päivän. Auton säätöjen kanssa menimme ensimmäisellä ajokerralla hieman liian pehmeään jousitukseen. Toiselle ajokerralle muutimme säätöjä ja ajo parani.

Mikko Heikkilä on WRC3-luokassa avauspäivän jälkeen viidentenä ja R5-autojen joukossa kymmenentenä. Edellä ajaa Eerik Pietarinen 1,2 sekunnin päässä.

– Meillä meni avauspätkällä jarrutus pitkäksi yhdessä risteyksessä ja jouduttiin pyöräyttämään auto. Siinä meni aikaa. Ilman sitä oli ihan hyvä, ajettiin turvallisesti. Oli aika liukasta ja ei saatu ihan sellaista rytmiä päälle kuin ajattelin, Heikkilä kommentoi.

– Vähän on oltava pettynyt tähän päivään. Vauhti ei ole siellä missä haluaisin. Pitää vaan yrittää ajaa kovempaa ja keskittyä tarkkaan ajamiseen huomenna.

Katso alapuolelta parhaat palat WRC3-luokan osalta Rovaniemen MM-rallissa perjantain pätkiltä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367604″ ap mute]

WRC3-luokan tilanne EK2/10 jälkeen:
1. Emil Lindholm  Skoda 33.38,9
2. Teemu Asunmaa  Skoda  +10,9
3. Egon Kaur    VW   +21,3
4. Eerik Pietarinen Skoda  +33,7
5. Mikko Heikkilä  Skoda  +34,9
WRC2-luokan tilanne EK2/10 jälkeen:
1. Esapekka Lappi  VW   33.18.9
2. Nikolai Grjazin  VW    +13,6
3. Andreas Mikkelsen Skoda  +16,3
4. Eyvind Brynildsen Skoda  +42,2
5. Adrien Fourmaux  Ford   +46,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat