Quantcast

Emil Lindholm kärkkyy palkintosijaa Kroatian MM-rallissa, Sami Pajarin luokkavoitto lähellä

Skoda-kuljettaja Emil Lindholm kartturinsa Reeta Hämäläisen kanssa nousivat sijalle neljä WRC2-luokassa Kroatian MM-rallissa lauantaina.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Päivän aikana WRC2-luokan kuljettajilta peruttiin aamun ensimmäinen pätkä ja koko joukolta päivän toiseksi viimeinen erikoiskoe huonon näkyvyyden takia.

Lähes 40 ajamatonta EK-kilometriä käytännössä murskasivat suomalaiskaksikon haaveet nousta palkintopallitaisteluun mukaan.

– Ihan hyvä päivä. Kärsimme pitkin päivää pienistä harmittomista jarrumurheista, eikä vikaa löydetty päivähuollossa. Pätkillä jännitti, että tuleeko niiden takia jotain isompaakin ongelmaa, mutta onneksi näin ei tapahtunut. Viime vuoteen verrattuna vauhtimme oli tänään paremmalla tolalla. Se oli positiivista huomata, Lindholm summasi.

– Meillä oli molemmille peruutetuille erikoiskokeille hyvä rengasvalinta. Jo ensimmäisellä ajokerralla näkyvyys kyseisellä EK:lla (EK 15) oli todella huono. En ole koskaan ajanut kokonaista pätkää lähdöstä maaliin niin, että näkyvyys on alle 50 metriä. Kuulemma näkyvyys oli iltapäivällä vieläkin pahempi, joten päätös oli varmasti oikea.

Rallin viimeiseen kilpailupäivään Lindholm lähtee tilanteita tarkkaillen.

– Meillä on eteen ja taakse sen verran matkaa, että emme voi omalla ajamisella tulokseemme vaikuttaa. Edessä ajetaan vielä kilpaa, ja katsomme, että miten siinä taistelussa käy, Lindholm sanoi.

Mikko Heikkilä kurvailee WRC2-luokan yhdeksäntenä kahden ajopäivän jälkeen. Nousujohteista päivää hidastivat ongelmat tuulilasin pyyhkijöiden kanssa. 

– Eiliseen verrattuna tuli kehitystä monilla osa-alueilla, vaikka täysin tyytyväinen en ole. Sunnuntain ensisijainen tavoite on maaliin pääsy ja toissijaisena kehittyminen. Toivotaan, että on kuiva päivä luvassa, Heikkilä totesi.

Sami Pajari puolestaan johtaa lauantain jälkeen ylivoimaiseen tyyliin junioreiden luokkaa sekä WRC3 Open -luokkaa. Virolainen Robert Virves kärsi rengasrikon lauantain viimeisellä erikoiskokeella ja Pajarin johtoasema venähti liki 50 sekuntiin.

Lauri Joona on JWRC-luokassa kolmantena. Eroa Pajariin on minuutti ja 12 sekuntia.

WRC2-luokan tilanne EK16/20 jälkeen:

1. Yohan Rossel   Citroen 2.23.19,1
2. Nikolai Grjazin  Skoda    +35,1
3. K. Kajetanowicz  Skoda    +50,9
4. Emil Lindholm   Skoda   +1.24,7
5. Chris Ingram   Skoda   +2.11,6
6. Eric Camilli   Citroen  +2.25,7
7. Stephane Lefebvre Citroen  +2.45,3
8. Erik Cais     Ford   +4.44,6
9. Mikko Heikkilä  Skoda   +7.20,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat