Quantcast

Tallipomo Latvalalta hauska heitto Esapekka Lapille

Esapekka Lappi löysi positiivisen vireen Kroatian MM-rallin lauantain erikoiskokeille, vaikka perjantaina hän oli kokenut keskeytyksen heti kisan alussa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Avauspäivä oli Lapilta floppi, mutta lauantaina hän oli koko porukan toiseksi nopein kuljettaja. Kovemmassa vauhdissa päivän seitsemällä erikoiskokeella oli ainoastaan Hyundai-kuljettaja Ott Tänak 15,8 sekunnin erolla Toyotan suomalaiskuskiin.

Lappi takoi lauantain aikana kolme pohja-aikaa. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala otti Lapin huumorilla vastaan lauantain iltahuoltoon Zagrebiin.

– Sanoin tuossa EP:lle, että kyllä sinussa potentiaalia on, Latvala hekotteli Rallit.fille.

– On ollut tosi ilo katsoa hänen ajamistaan. En edes olettanut, että hän pystyy motivoimaan itsensä tuollaiseen vauhtiin eilisen jälkeen. Olen tosi tyytyväinen siihen, Latvala sanoi vakavoiduttuaan.

Lappi oli yhtä hymyä marssiessaan median tentattavaksi.

– Yllättyi tässä mestari itsekin. Kabiinin takaa löytyi vielä pohja-aikoja, Lappi letkautti.

Homma ei jäänyt motivaatiosta kiinni. Lappi teki perusteellisen valmistautumisen lauantain pätkille, vaikkei hänellä ollut kisassa enää suurempaa panosta.

– Eilen oli paljon aikaa iltapäivällä ja katselin videoita nuotituksesta ja muiden kilpailijoiden in-car-videoita viime vuodelta. Jo eilisestä asti oli se motivaatio, että tänään ajetaan.

Lappi yllätti useimmat lauantain huikeilla otteillaan – hieman myös itsensä.

– En ole hirveästi ajanut tuolla autolla tällaisissa olosuhteissa enkä asvaltilla muutenkaan. Siihen nähden tämä oli erittäin kiitettävä suoritus.

– Autoon on hirveä luotto. Siitä se johtuu. En ole koskaan aiemmin pystynyt ajamaan likaista asvalttia noin kovaa. Siistiä hommaa, kun se natsaa, Lappi jutteli.

Sunnuntaina Lapillakin on pieni panos, sillä kilpailun päättävältä Power Stagelta on tarjolla lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

– Siinä mielessä on lupaava fiilis, että kaikki on mahdollista. Ensin pitää tietenkin päästä sinne asti ja ajaa Power Stage ensimmäisen kerran läpi. Se on aika kinkkinen pätkä, varmaan yksi vaikeimmista Powereista. Koetetaan mennä niin kovaa kuin pystytään.

Kroatian MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan kaikkiaan neljä erikoiskoetta.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat