Eerik Pietarinen ajaa klassikkorallin Italiassa – samassa kisassa mukana neljä Hyundain WRC-autoa

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen pääsee vauhtiin ensi viikonloppuna, kun hän osallistuu klassiseen Sanremon ralliin Italiassa.

Sanremon ralli on Italian ja Alppien Rally Trophy -rallisarjojen osakilpailu. Kisassa on kova kattaus, sillä italialaiskuljettajien lisäksi lähtöviivalla on useita kansainvälisiä rallitähtiä, jotka hakevat vauhtia Kroatian MM-rallia varten.

Pietarinen starttaa asvalttiralliin Volkswagen Polo R5 -autolla. Edellisen kerran Pietarinen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailivat helmikuun lopussa Rovaniemen MM-rallissa, jossa he sijoittuivat neljänneksi WRC3-luokan kilpailussa.

Pietarinen saa Sanremossa vastaansa Italian ykköskuskien lisäksi muun muassa Craig Breenin ja Oliver Solbergin, jotka kuuluvat Hyundain tehdastiimin miehistöön. Breen ja Solberg ajavat kisassa Hyundai i20 R5 -autoilla.

Rallissa ovat mukana myös MM-sarjasta tuttu bolivialaistoivo Marco Bulacia, vuoden 2019 Euroopan mestari Chris Ingram sekä ranskalainen Citroen-kuljettaja Stephane Lefebvre. Kilpailuun starttaa peräti 48 kuljettajaa, joilla on Rally2- tai R5-luokituksen kilpuri.

Sanremon rallissa järjestetään myös erillinen luokka WRC-kuljettajille. Hyundailla on kilpailussa peräti neljä i20 WRC -autoa.

Hyundain tehdastiimin tähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak lämmittelevät Italiassa Kroatian MM-osakilpailuun. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet ja italialainen Pedro ajavat 2C Competition -tiimin Hyundai-kilpureilla. Lisäksi sveitsiläinen Paolo Vallivero starttaa kisaan Ford Fiesta WRC:llä.

Sanremon rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta 10.-11. huhtikuuta.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä