Arvostettu lehti väläyttää mahdollisuutta: Sebastien Loeb koputtelemassa Hyundain ovea?

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallikonkari Sebastien Loebin ensi vuoden kalenteriin lyöty lukkoon vasta yksi kilpailu. Ranskalainen kartoittaa parhaillaan mahdollisuuksia tulevalle kaudelle.

Loeb ajoi päättyneellä kaudella rallicrossin MM-sarjan lisäksi kolme MM-rallia Citroen tehdastiimin kalustolla. Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin pätkäsopimus päättyi upeaan voittoon lokakuun lopulla ajetussa Katalonian rallissa.

Ensi kaudella Loebiä ei kuitenkaan nähdä Citroenin ohjaamossa. Se varmistui, kun Abu Dhabi päätti vetää pois sponsoritukensa ranskalaistiimiltä. Citroen ajattaa näillä näkymin kaudella 2019 vain kahta WRC-autoa, jotka on varattu Sebastien Ogierille ja Esapekka Lapille.

Loeb on ilmaissut halukkuutensa ajaa yksittäisiä MM-osakilpailuja, mutta hän ei ole kiinnostunut kiertämään täyttä MM-sarjaa. Tulevalle kaudelle on jaossa vielä muutamia kuskipaikkoja, joista saattaa avautua tilaisuus Loebille.

Fordeja ajattavan M-Sport-tallin pomo Malcolm Wilson on tiettävästi tiedustellut Loebin kiinnostusta. Toinen juttu on se, onko talousvaikeuksien kanssa painiskelevalla brittitiimillä varaa pestata Loebiä.

Arvostettu ranskalainen urheilulehti L’Equipe väläyttelee yllättävää mahdollisuutta tiistain numerossaan. Lehden mukaan Hyundain WRC-tiimi saattaisi olla yksi vaihtoehto kokeneelle kuljettajalle. L’Equipe kertoo, että Loeb voi nyt koputella muiden tallien ovia, sillä hänelle ei ole löytynyt ajopaikkaa PSA-konsernin autoista.

Hyundai ei ole lyönyt täysin lukkoon ensi kauden kokoonpanoaan. Sillä on toistaiseksi sopimukset Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin kanssa. Dani Sordo ja Hayden Paddon jakoivat tiimin kolmannen auton tänä vuonna, ja espanjalaistietojen mukaan Sordolle on luvassa kymmenen osakilpailua kaudella 2019.

Kolmanteen autoon haetaan siis vielä yhtä kuljettajaa, ja mahdollista on myös se, että kaikkiaan kolmea eri kuljettajaa kierrätetään kahdessa autossa. MM-sarjassa toiseksi sijoittunut Neuville ajaa varmuudella täyden kauden, mutta Mikkelsenille kaikki MM-rallit kattavat vuosi ei ole täysin varmaa.

L’Equipen mukaan Loeb katselee mahdollisuuksia myös muista sarjoista. Toistaiseksi hänelle ainoa varma kilpailu on Dakar-ralli, jossa hän kilpailee yksityistiimin Peugeot’lla tammikuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat