Kris Meeke nappasi kartturin Hyundai-kuskilta – ”Tilaisuus, jota en voinut ohittaa”

Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Brittikartanlukija Sebastian Marshall lukee nuotteja Kris Meekelle rallin MM-sarjassa ensi kaudella.

Marshall siirtyy ensi kaudeksi Toyota Gazoo Racingin väreihin Hyundain WRC-tiimistä. Hän toimi kahdella edellisellä kaudella Hayden Paddonin kartturina.

Paddon ja Marshall saavuttivat tällä kaudella kaksi palkintokorokepaikkaa MM-ralleissa. Marshallin mukaan päätös yhteistyön päättymisestä Paddonin kanssa ei ollut helppo.

– Harkitsin tätä pitkään. Eteen nousi kuitenkin tilaisuus, jota en voinut ohittaa, joten vuodesta 2019 eteenpäin toimin Kris Meeken kartanlukijana, Marshall kertoi Facebookissa.

– Minulla on isot kengät täytettävänä, mutta olen erittäin motivoitunut mahdollisuudesta työskennellä Krisin ja Toyota Gazoo Racingin kanssa sekä siitä, että pääsen ensimmäistä kertaa kilpailemaan täyden MM-kauden.

Meeke sai kesken viime kauden potkut Citroenilta. Pohjoisirlantilaiselle konkarikuljettajalle avautui paikka Toyotalta, kun Esapekka Lappi päätti siirtyä Citroenille kauden 2018 jälkeen.

Meeken luottokartturina toimi pitkään Paul Nagle, jonka kanssa hän saavutti viisi MM-osakilpailuvoittoa.

– Olen syvässä kiitollisuudenvelassa entiselle kartanlukijalleni Paul Naglelle. Menimme yhdessä läpi hyvistä ja huonoista ajoista, ja hän oli loistava kumppani niinä aikoina, Meeke kiittelee.

– Seuraava vuosi on minulle uusi haaste. Edessä on puhdas pöytä ja uusi kaveri lukemassa nuotteja. Itse asiassa tunnen Sebin pitkältä ajalta ja me tiedämme, että hän kuuluu tälle tasolle, Meeke sanoo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja