Lähde: Dani Sordon WRC-ohjelma laajenee – avautuuko Huttuselle paikka WRC-autoon?

Dani Sordo. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dani Sordo ajaa ensi kaudella kymmenessä rallin MM-sarjan osakilpailussa Hyundain i20 WRC -autolla, uutisoi espanjalainen AS-lehti nettisivuillaan.

Sordo jakoi tänä vuonna Hyundain kolmatta WRC-autoa Hayden Paddonin kanssa. Kokenut espanjalaiskuljettaja ajoi seitsemän MM-rallia, joissa hän saavutti kaksi palkintosijaa. Kauden loppupisteissä Sordo sijoittui yhdeksänneksi.

AS:n mukaan Sordolta jää ensi vuonna väliin Ruotsin, Suomen, Britannian ja Australian MM-osakilpailut. Sordon kausi alkaa tammikuussa Monte Carlo -rallilla, minkä jälkeen hän kilpailee Meksikossa, Ranskassa, Argentiinassa, Chilessä, Portugalissa, Sardiniassa, Saksassa, Turkissa ja Kataloniassa. Hyundai ei ole vielä vahvistanut Sordon sopimusta eikä kilpailuohjelmaa.

Hyundailla on sopimukset Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin kanssa ensi vuodesta. Tänä vuonna MM-sarjassa hopealle jäänyt Neuville ajaa varmuudella kaikki osakilpailut tulevalla kaudella.

Myös Mikkelsenille on kaavailtu täyttä kautta, mutta norjalaisen tämän vuoden heikot tulokset ovat pistäneet lisää vauhtia huhumyllyyn. Mahdollista on, että Hyundai kierrättää kahdessa autossa kolmea kuljettajaa, Mikkelseniä, Sordoa ja Paddonia, jolloin jokaiselle olisi luvassa 9-10 osakilpailua.

Uusiseelantilainen Paddon on kertonut kiinnostuksestaan jatkaa Hyundailla, mutta toisaalta hän haluaisi ajaa täyden kauden MM-sarjassa. Paddon on yhdistetty huhuissa myös M-Sport-talliin.

Mikäli Paddon lähtee Hyundain tehdastiimistä, saattaa suomalaiselle Jari Huttuselle avautua näyttöpaikka Hyundain WRC-auton ohjaamossa. Sordon väliin jättämät Ruotsin, Suomen, Britannian ja Australian osakilpailut sopisivat erittäin hyvin Huttuselle, joka kilpaili tällä kaudella WRC2-luokassa Hyundain kehitysohjelman kuljettajana. Huttunen testasi kuukausi sitten i20 WRC:tä Espanjassa.

Hyundain odotetaan julkistavan loput kuljettajasopimuksensa ensi viikolla.

Lue myös nämä