”Ainoa vastuullinen päätös” – maailmalla peruttiin ensimmäinen rallisarja kokonaan

Snowman-ralli
Skotlannin rallisarjassa ajettiin tällä kaudella vain yksi osakilpailu, Snowman-ralli. Arkistokuva: Rab Lawrence
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skotlannin rallisarja ilmoitti tiistaina, että se peruu kauden 2020 loput osakilpailut koronaviruksen vuoksi.

Kyseessä on ensimmäinen merkittävä rallisarja, joka perutaan maailmalla leviävän pandemian vuoksi.

Sarja oli tiedottanut jo aiemmin neljän osakilpailun peruuntumisesta. Näin ollen kausi olisi typistynyt vain kolmen rallin mittaiseksi. Rallisarjan järjestäjien mukaan koko kauden jättäminen väliin oli väistämätön ratkaisu.

– Pyydämme anteeksi kaikilta kilpailijoilta, sponsoreilta ja faneilta, joita kaikkia tämä päätös koskee. Näissä olosuhteissa tämä oli ainoa vastuullinen päätös, Skotlannin rallisarjan puheenjohtaja Gordon Adam kertoo tiedotteessa.

– Covid-19-pandemia jatkaa leviämistään ja luo painetta kansalliselle terveydenhuoltojärjestelmällemme. Yli puolet kalenterista oli jo peruttu, joten ei olisi ollut järkeä jatkaa vuoden 2020 sarjaa ja mahdollisesti vaarantaa ihmishenkiä.

Skotlannin rallisarjan ensimmäinen osakilpailu, Snowman-ralli, ehdittiin ajaa maaliskuun alkupuolella. Kilpailun voitti Michael Binnie.

Rallin MM-sarjassa koronavirus siirsi Argentiinan MM-rallin myöhempään ajankohtaan. Kilpailu oli määrä ajaa kuukauden kuluttua. MM-sarjan seuraavien osakilpailujen – Portugalin, Sardinian ja Kenian – kohtalosta saataneen lisätietoa lähiaikoina.

Lue myös: Argentiinan MM-rallille uusi mahdollinen ajankohta – mutta löytyykö kalenterista enää tilaa?

Rallin EM-sarjan alkua on puolestaan lykätty jo parikin kertaa myöhemmäksi. Azorien ja Kanariansaarten rallit on siirretty loppuvuoden puolelle.

Lue myös: Rallin EM-sarjan kalenteriin muutoksia

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat