Sardinian MM-rallin järjestäjiltä valitettava ilmoitus

Sardinian saarella ei ajeta kilpaa ainakaan kesäkuun alussa. Kuvassa M-Sport Fordin Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sardinian MM-rallia ei ajeta suunnitelmien mukaan kesäkuun alussa. Syynä on koronavirus.

Italian osakilpailu oli määrä ajaa Sardinian saaren sorateillä 4.-7. kesäkuuta. Koronavirus on päässyt leviämään ihmisten keskuudessa etenkin Italiassa, joten rallijärjestäjien ilmoitus oli odotettu.

– Nyt on ilmiselvää, että koronaviruksen valloilleen päästämän pandemian vuoksi kansainvälisten moottoriurheilusarjojen kalentereita pitää tarkastella uudelleen. Tämä koskee myös rallin MM-sarjaa, Italian autoliiton puheenjohtaja Angelo Sticchi Damiani kertoo tiedotteessa.

Damianin mukaan liitto on kertonut kattojärjestö FIA:lle ja rallin MM-sarjan promootioyhtiölle, että kilpailulle voidaan ryhtyä etsimään uutta ajankohtaa.

Argentiinan MM-ralli siirrettiin huhtikuulta myöhempään ajankohtaan niin ikään koronaviruksen vuoksi. Seuraava osakilpailu pitäisi ajaa toukokuun loppupuolella Portugalissa, mutta tiettävästi myös Portugalin rallin kohtalona on siirto loppuvuoden puolelle. Asialle saataneen virallinen vahvistus lähiaikoina.

Kolme siirrettyä osakilpailua tarkoittanee sitä, että ainakin osa tämän vuoden ralleista joudutaan perumaan kokonaan.

Lue myös: Argentiinan MM-rallille uusi mahdollinen ajankohta – mutta löytyykö kalenterista enää tilaa?

Kauden seuraava osakilpailu on tarkoitus järjestää Keniassa heinäkuun puolivälissä, mutta myös kalenteriin täksi vuodeksi palanneen Safari-rallin uhkana on koronavirus. Suomen MM-ralli on ohjelmassa Kenian jälkeen 6.-9. elokuuta.

Tällä kaudella on ajettu kolme osakilpailua. Edellisessä rallissa Meksikossa yksi päivä jätettiin ajamatta koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista.

 

Lue myös: ”Ainoa vastuullinen päätös” – maailmalla peruttiin ensimmäinen rallisarja kokonaan

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja