Argentiinan MM-rallille uusi mahdollinen ajankohta – mutta löytyykö kalenterista enää tilaa?

Argentiinan MM-ralli on kerännyt valtavasti yleisöä erikoiskokeiden varrelle. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Koronavirus saattaa tehdä merkittäviä muutoksia rallin MM-sarjan kalenteriin tällä kaudella.

Koronaviruksen vaikutukset näkyivät ensimmäisen kerran Meksikon MM-rallissa, joka ajettiin viime viikonloppuna. Kilpailun päätöspäivä päätettiin jättää ajamatta ja kisa päättyi poikkeuksellisesti jo lauantai-iltana. Rallin ennenaikaisella päätöksellä haluttiin taata tiimien ja muiden rallin parissa työskentelevien pääsy takaisin Eurooppaan.

Lue myös: MM-rallin yhteydessä ainakin yksi koronavirustapaus

Meksikon kisaviikonlopun aikana ilmoitettiin myös Argentiinan MM-rallin siirtymisestä. Argentiinassa oli tarkoitus ajaa kauden seuraava osakilpailu 23.-26. huhtikuuta.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö tiedotti perjantai-iltana, että Argentiinan MM-ralli pystytään järjestämään aikaisintaan vasta tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä eli syyskuun jälkeen. Tähän syynä ovat Argentiinan hallituksen asettamat rajoitukset.

Rallin uusi aikaväli sikäli ongelmallinen, että Saksan ja Walesin rallit on tarkoitus ajaa kahden viikon välein lokakuussa. Sen jälkeen rallikaravaanin pitäisi siirtyä Japaniin, missä on tarkoitus järjestää kauden päätösralli 19. marraskuuta alkaen. Tämän vuoksi on mahdollista, että Argentiinan ralli jää kokonaan ajamatta.

Promootioyhtiö kertoi seuraavansa tarkasti tilanteen kehittymistä maissa, joiden on tarkoitus järjestää MM-ralli tällä kaudella.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Seuraavana vuorossa olisivat Portugalin ralli toukokuun loppupuolella ja Sardinian ralli Italiassa kesäkuun alussa. Italian hallituksen odotetaan päivittävän maan tilannetta seuraavan kerran 25. maaliskuuta. Portugalin osalta lisätietoja odotetaan huhtikuun alussa.

– Olemme sitoutuneita siihen, että yritämme järjestää mahdollisimman monta rallia joko niiden nykyisinä päivämäärinä tai uusina ajankohtina, mikäli mahdollista, promootioyhtiö kertoi tiedotteessaan.

– MM-rallin siirtäminen voi olla vaikeaa logistiikan, ympäristösyiden, teille tai metsiin pääsyn ja jopa sääolosuhteiden vuoksi, mutta kaikki mahdollinen tehdään, jotta mahdollisimman monta kilpailua pystytään järjestämään.

Portugalin ja Sardinian osakilpailujen valmisteluja jatketaan suunnitellusti. Samoin toimitaan Keniassa, jonka pitäisi isännöidä Safari-rallia heinäkuussa. Safarinkin osalta päätöksiä pitää tehdä pikaisesti, sillä kaluston pitäisi lähteä huhtikuun alussa merimatkalle Meksikosta kohti Afrikkaa.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa 6.-9. elokuuta.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja