Jari-Matti Latvalalta suitsutusta Toyotan japanilaiskuskille

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta oli paras Toyota-kuljettaja viime viikonloppuna ajetussa Japanin MM-rallissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota oli asettanut Katsutalle tämän kauden tavoitteeksi saavuttaa kaksi palkintokorokepaikkaa. Tehdastiimin ulkopuolella kilpaillut Katsuta ajoi kesäkuussa kolmanneksi Kenian Safari-rallissa juuri ennen kauden puoliväliä. Toinen palkintosija tuli japanilaisen kotikilpailussa, kun hän ajoi kolmanneksi kauden päätteeksi.

Katsutalle kausi oli uran paras, vaikkei hän tehnyt vielä varsinaista läpimurtoa huipulle. Japanilaisen suoritukset eivät ailahdelleet samalla tavalla kuin edellisvuonna, ja häneltä jäi kesken ainoastaan Uuden-Seelannin MM-ralli.

MM-sarjan loppupisteissä Katsuta sijoittui komeasti viidenneksi. Esimerkiksi Toyotan tehdastiimin Elfyn Evans keräsi kauden aikana vain 12 pistettä japanilaista enemmän.

– Takamoto on ollut todella tasainen koko kauden. Hän oli ehkä koko joukon tasaisin kuljettaja. Japanissa hän ajoi jälleen hienosti, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala suitsutti.

– Hän ajoi hyviä pätkäaikoja, ja kun muille tuli ongelmia, hän pystyi nousemaan podiumille. Kisan lopussa oli todella vaikeat olosuhteet, mutta hän pystyi pitämään sijoituksensa. Hän ajoi jälleen viisaasti.

Katsuta hyötyi Japanin MM-rallissa siitä, että Toyotan tehdastiimin Evans, Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä putosivat kärkitaistosta rengasrikkojen vuoksi. Katsuta jäi voiton ottaneesta Thierry Neuvillesta reilut kaksi minuuttia, mutta varman suorituksen päätteeksi hän pääsi ruiskuttamaan kuohujuomaa kotiyleisönsä edessä.

– Se tuntui erityiseltä, kun pääsin palkintokorokkeelle kotimaassani. Minun täytyy kiittää tiimiäni ja minua tukeneita faneja, joita oli paljon sekä pätkillä että siirtymillä, Katsuta sanoi.

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat