WRC-tallipomo hehkutti nuoren suojattinsa Kreikan rallia: ”Pierre-Louis oli tämän kisan tähti”

M-Sport Fordin rallitalli osoitti jälleen potentiaalia viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa, mutta lopulta tulos jäi jälleen laihaksi.
Rich Millener
Rich Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantain jälkeen M-Sport keikkui kaksoisjohdossa, kun konkari Sebastien Loeb oli johdossa ennen nuorempaa maanmiestään Pierre-Louis Loubetia. Lauantaiaamu kuitenkin toi mukanaan rutkasti epäonnea brittitiimille, kun Loeb keskeytti tekniseen vikaan ja Loubet kärsi rengasrikon.

Lopulta Loubet kuitenkin selvisi maaliin kelvollisella neljännellä sijalla ja Craig Breen nousi viidenneksi perjantain rengasrikkonsa jälkeen.

– Mitä voin sanoa? No ainakin sen, että tiimi ei luovuttanut missään vaiheessa hankalan jakson aikana ja perjantain tulokset osoittivat, miksi emme niin tehneet. Me osoitimme, että pystymme kamppailemaan muita tiimejä vastaan menestyksestä, tallipomo Richard Millener paketoi kisan.

– Loeb oli yksinkertaisesti fantastinen ja Pierre-Louis tämän kisan tähti. Myös Craig ja Gus (Greensmith) ajoivat kelvollisen kilpailun.

Vaikka huipputulos jäi saavuttamalta, oli Millener silti tallinsa suoritukseen raastavassa Kreikan rallissa tyytyväinen.

– Emme saaneet sitä tulosta, minkä olisimme halunneet, mutta tämä kisa oli raskas kaikille kilpailijoille. Onnittelut Hyundaille dominoivasta rallista. Hekin ansaitsevat menestyksensä. Olemme päättäväisiä, että voimme taistella jälleen Uudessa-Seelannissa kovista tuloksista, Millener sanoi.

Loubetille kisa oli unohtumaton. Mies kirjautti nimiinsä ensimmäisen pohja-aikansa ja pystyi taistelemaan kärjessä lapsuutensa sankaria Loebia vastaan.

– Mikä viikonloppu! Prosessoin yhä, mitä kaikkea perjantaina tapahtui. Uskon, että muistelen sitä vielä pitkään. Vaikka rengasrikko lauantaina oli harmillinen, sain silti tästä kisasta ensimmäisen pohja-aikani ja johdin kisaa Sebiä vastaan. En unohda sitä koskaan, Loubet herkutteli.

– Katsoin Sebin ajamista pikku poikana ja nyt olen samassa tiimissä hänen kanssaan. Se on etuoikeus. En malta odottaa seuraavaa kisaani Espanjassa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat