Rallin MM-sarjaan palannut Hayden Paddon saa tukea yllättävältä taholta

Uusiseelantilainen Hayden Paddon palasi rallin MM-sarjaan viime viikolla ajetussa Viron osakilpailussa.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paddon kisaa myös elokuun alun Suomen MM-rallissa, jonka jälkeen miehellä alkaa keskittyminen syys-lokakuun vaihteessa ajettavaa kotirallia varten. Paddon oli kuitenkin vähällä heittää pyyhkeen kehään, sillä logistiikkakulut ovat nousseet viime kuukausien aikana huimasti. Vaarana oli, ettei Paddon ehdi kuljetuttamaan Hyundain i20 N Rally2 -autoaan ajoissa Uuteen-Seelantiin.

Apua tuli kuitenkin ehkä hieman yllättävältä taholta.

– Me teemme kaikkemme tukeaksemme Haydenia, niin logistiikan kuin muidenkin asioiden osalta, rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoo Stuff-lehdessä.

Promootioyhtiö on tukenut Paddonia myös uuden näyttöpaikan metsästämisessä Rally1-auton ratissa. Paddon on itse kertonut ajavansa tällä kaudella muutaman MM-rallin WRC2-luokassa keskittyen täyteen ohjelmaan vuodeksi 2023. Rally1-autosta kuljettaja ei itse ole puhunut, mutta ilmeisesti virityksiä oli olemassa jo tänä vuonna.

– Me autoimme häntä Rally1-auton etsinnässä, mutta ei ole mikään salaisuus, että Hyundai on muita talleja hieman perässä. He aloittivat Rally1-kehitystyön myöhemmin ja heillä oli myös onnettomuus testeissä. Sen vuoksi heillä ei ole ollut ylimääräisiä autoja, mikä on hieman ikävää. Meillä on kuitenkin ollut Haydenin osalta keskusteluja jo ensi vuodesta, Larkin sanoo uusiseelantilaiselle sanomalehdelle.

– Siitä olen kuitenkin erittäin varma, että Hayden ajaa Rally2-autolla Uudessa-Seelannissa ja on varmasti WRC2-luokan kärkitaistossa. Meidän kannaltamme on tärkeää sekä markkinoinnin että urheilun osalta, että kisoissa on paikallisia tähtiä mukana.

Paddonin MM-paluu sujui kuitenkin mollivoittoisesti Virossa, kun hän joutui vetäytymään kisasta lauantaiaamuna positiivisen koronanäytteen vuoksi.

Larkinin mukaan myös rata-autoilutähti Shane van Gisbergenin osallistuminen Uuden-Seelannin MM-ralliin on tärkeää markkinointimielessä. Australialainen van Gisbergen on yksi Tyynenmeren alueen suosituimmista moottoriurheilijoista.

– Shane houkuttelee varmasti paljon uusiseelantilaisia faneja paikalle, mutta olen myös varma, että paljon hänen fanejaan tulee ralliin myös Australiasta. Shane on ajanut muutaman testirallin ja hänen suorituksensa ovat olleet vaikuttavia, Larkin hehkuttaa.

Uuden-Seelannin MM-ralli ajetaan 29.9.-2.10.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat